Служители на Топлофикация София протестираха пред сградата на Столична община

...
Служители на Топлофикация София протестираха пред сградата на Столична община
Коментари Харесай

Служители на Топлофикация София протестират за по-високи заплати

Служители на " Топлофикация София " стачкуваха пред постройката на Столична община с искане за почтено възнаграждение и безвредни условия на труд на работещите. Стартовата заплата там е 1000 лв., а междинната - към 1400 лв..

Работниците и чиновниците в " Топлофикация София " ЕАД упорстват да прекратите унищожаването на един голям човешки и индустриален капацитет, акцентират от двата синдиката, които имат посланичество в топлинното сдружение - на КНСБ и на КТ " Подкрепа ".
 Управата на „ Топлофикация София “ се срещна със синдикални водачи
Управата на „ Топлофикация София “ се срещна със синдикални водачи

Търси се баланс сред разноските за заплати и задълженията на сдружението

" Топлофикация София " ЕАД разполага с голям топлофикационен товар 1500 МВтч и има капацитет за генериране на съвсем същото количество електрическа мощ при уместно въвеждане на високоефективни когенерационни мощности.

На фона на този голям капацитет сега " Топлофикация София " разполага със остарели и амортизирани съществени и спомагателни уреди с изключение на няколко новомонтирани високоефективни турбогенератора, за които обаче няма задоволително надеждни парогенериращи мощности. Централите работят единствено с помощта на към момента професионално работещия и със сърце личен състав.
 Паргов: През април задълженията на „ Топлофикация София “ ще доближат 1,5 милиарда
Паргов: През април задълженията на „ Топлофикация София “ ще доближат 1,5 милиарда

Той ще направя предложение Председателският съвет на СОС да извика незабавно на диалог управлението

Централизираното управление на сдружението е доминирано от хора, които нямат нищо общо с енергетиката. Възникват смущаващи, комични обстановки, несъвместими с този отрасъл , се споделя в откритото писмо от синдикатите.

Администрация в " Централното ръководство " сякаш преднамерено основава непрекъснати спънки и затруднения, и се мъчи да трансформира инженерно-техническия личен състав в обособените централи в послушни админи, които да правят работата им.

Всичко се крепи на екипите в обособените централи, само че и те към този момент изнемогват. Няма обикновени доставки за поддръжката на оборудванията, написа в писмото.

От " Топлофикация София " приканват да се вземат държавнически решения във връзка с " Топлофикация София " защото за толкоз доста години общината е потвърдила , че е доста надалеч от енергетиката и това сдружение е огромен залък за нея. Използва се единствено като " касичка ", а се знае какво значат централите в София за енергийната сигурност на страната.

" Топлoфикация София " ЕАД действително принадлежи на БЕХ, надяваме се най-накрая това стратегическо енергийно сдружение да стартира да се ръководи професионално .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР