Служители на авиокомпания Alitalia обявиха 24-часова стачка и затвориха пътя

...
Служители на авиокомпания Alitalia обявиха 24-часова стачка и затвориха пътя
Коментари Харесай

Служители на Alitalia затвориха пътя към летището в Рим

Служители на самолетна компания Alitalia оповестиха 24-часова стачка и затвориха пътя към летище Фиумичино в Рим. По данни на организация ANSA, в протестната акция вземат участие към 500 души.

Стачката бе проведена от главните профсъюзи, които стачкуват против проектите за цялостно преустрояване на компанията. Новата компания ITA (Italia trasporto aereo), която идва на мястото на Alitalia, би трябвало да стартира работа от 15 октомври.

До момента договарянията на управлението с профсъюзите са безрезултатни. Служителите стачкуват против съкращаването на работни места. От 10 500 души в новата компания ще бъдат признати едвам 2800, като подборът ще бъде за сметка на наемането на нови чиновници. Съкращава се и работната заплата приблизително с 40%. Профсъюзите настояват, че няма проект за развиване на компанията, както и гаранции за чиновниците ѝ.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
От 15 октомври, италианската самолетна компания Alitalia, основан...

Заради стачните дейности бяха анулирани повече от 160 от плануваните 250 полета.

Компания Alitalia е основана от страната през 1946 година Финансовите ѝ проблеми започнаха преди повече от 10 година Формално компанията престана да бъде народен транспортьор през 2014 година, когато 49% от акциите бяха предадени на Etihad Airways от ОАЕ, с цел да се избегне банкрутът. Въпреки това самолетната компания продължи да губи по половин милиард евро годишно, а ограниченията и вложенията на Etihad Airways не дадоха упования резултат. Сега някогашните ръководители са предадени на съда по обвиняване, че са докарали компанията до фалит.

Загубите на Alitalia по време на пандемията за първите 9 месеца на 2020 година се пресмятат на 2,2 милиарда евро.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР