Служебното правителство счита, че мониторинговият механизъм върху България е изчерпан

...
Служебното правителство счита, че мониторинговият механизъм върху България е изчерпан
Коментари Харесай

Мониторинговият механизъм на ЕС върху България е изчерпан

Служебното държавно управление смята, че мониторинговият механизъм върху България е привършен и не би трябвало да продължава да служи като неофициален мотив против по-дълбоката интеграция на страната ни в Европейския съюз.

Позицията на кабинета " Донев " беше оповестена от министъра на правораздаването Крум Зарков на първото съвещание на Съвета за използване на Националния координационен механизъм за господство на правото.

Целта на механизма и на Съвета към него е да се провежда вътрешен мониторинг на областите, които не престават да са под наблюдението на Европейската комисия - както единствено върху България и Румъния, по този начин и в границите на общоевропейския водоравен механизъм.

По думите на Зарков работата на Съвета би била доста потребна за постигането на националните цели за господство на правото и качествена правосъдна промяна.

Членове на новият орган са ръководителите на Върховния касационен и Върховния административен съд, основният прокурор на Република България, основният правосъден контрольор, ръководителят на Антикорупционната комисия и министрите на вътрешните работи, на финансите, на културата и основният секретар на Министерския съвет.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР