Служебното правителство на Румен Радев използва БСП и “Възраждане“ като

...
Служебното правителство на Румен Радев използва БСП и “Възраждане“ като
Коментари Харесай

Защо Украйна може да си остане само с обещанията за военна помощ от България


Служебното държавно управление на Румен Радев употребява Българска социалистическа партия и “Възраждане “ като смокиново листо, зад което крие топлите си усеща към Кремъл. Ето причините на Петър Чолаков – в коментар за военната помощ, обещана на Украйна.

Служебното държавно управление, назначено от президента Румен Радев, откри метод да заобиколи решението на Народното събрание за. От кабинета „ Донев ” се ‘изхитриха’ да изискат всяко последващо изпращане на оръжие за Киев да става единствено след утвърдени от Народното събрание спомагателни съглашения.

Помощта може въобще да не тръгне от София

Въпреки че Украйна е поскала от София муниции, бронетанкова техника и зенитно ракетни комплекси – въз основата на съглашението сред България и Украйна от 5.12.2022 – за момента нищо съответно не е контрактувано. Като се има поради политическата рецесия у нас и огромната възможност от нови парламентарни избори единствено след няколко месеца, не е изключено военната помощ от София за Киев мощно да закъснее. А може и въобще да не дойде. Така, която се съпротивлява героично на съветските нашественици, може да си остане единствено с обещанията за оръжия от София.
Редакцията предлага
В началото на ноември, откакто 48-ото Народно събрание изми срама на предходния парламент и реши да даде оръжие на Киев, предвиждах, че е допустимо кабинетът „ Донев ” да се опита да осуети осъществяването на волята на Народното събрание. Като се има поради, че господин Радев – архитектът на – дефинира като „ войнолюбци ” и „ шарлатани ” тези, които упорстват да помогнем на Киев, държанието на неговата политическа структура не е изненада.

Според министъра на защитата Димитър Стоянов споразумението сред София и Киев би трябвало да бъде ревизирано „ поради опасенията на част от политическите сили в Народно събрание, че служебното държавно управление безотговорно ще изнася въоръжение за Украйна ”. Най-вероятно господин Стоянов засяга Българска социалистическа партия и „ Възраждане ”, които гласоподаваха срещу решението на Народното събрание от 3.11.2022 за даване на военна помощ на Киев.

Крият ли се зад Българска социалистическа партия и " Възраждане "?

Ето какво се получава: служебният кабинет „ Донев ”, а и президентът Радев, се пробват да си измият ръцете благодарение на партиите на госпожа Нинова и господин Костадинов. Неочаквано Българска социалистическа партия, с чието управление другояче господин Радев е в тежък спор, и „ Възраждане ” са смокиновите листа, зад които служебният кабинет се пробва да скрие.

Някак апропо господин Стоянов пропуща нещо още по-важно: отводът на държавното управление да се съобрази с решение на Народното събрание, да - тъкмо това се случва, е противоконституционен. Дори в случай че оставим настрани евроатлантическите полезности, това, че целият цивилизован свят дава оръжия на Украйна, и вземем единствено това, което повелява съвестта и човещината – е ясно, че не можем да стоим безучастни, когато.

Петър Чолаков

Поведението на восточните человеци в българската политика, които не престават да въздишат по руската епоха, и чиято пъпна връв е изтъкана от съветски въглеводороди, е нелегално и аморално. А брадясалите вицове от руско време, иронизиращи кремълската агитация, като „ Спомняте ли си по какъв начин през ’68-а чехите вероломно нападнаха руснаците? ”, са все по този начин настоящи.

Народно събрание би трябвало да осуети опитите за заобикаляне на неговата воля

Полезните идиоти през днешния ден са уверени, че Киев и НАТО са нахлули в Русия, а тя единствено се пази. За останалите този въпрос не стои.

Законодателят – Народното събрание – би трябвало час по-скоро да удостовери уговорката си за даването на военна помощ за Украйна. Както и да даде ясно да се разбере, че няма да толерира опити за заобикаляне на неговата воля, за извращаване на конституцията и законите.

***

Този коментар показва персоналното мнение на създателя. То може да не съответствува с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР