Служебният вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев от

...
Служебният вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев от
Коментари Харесай

Демерджиев се счепка с Гешев за междуведомственото звено за изборите

Служебният вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев от Прокуратурата на Република България (ПРБ), съдържащо план на заповед за основаване на Национално междуведомствено звено с присъединяване Прокуратура на Република България, Министерство на вътрешните работи и ДАНС по отношение на провеждането на парламентарните избори на 2 октомври 2022 година

В Иван Гешев Демерджиев декларира, че общите дейности на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата са доста значими за гарантиране на честното осъществяване на вота, само че няма законово съображение за основаване на такова междуведомствено звено .

" В Изборния кодекс не се съдържа съображение за издаване на заповед в оферти смисъл. Предвид неналичието на категорично съображение, не се постанова издаването на предлаганата заповед ", показва Демерджиев. 
 Наистина ли би трябвало да гласуваме непременно?
Наистина ли би трябвало да гласуваме непременно?

В продължение на доста години сме повтаряли, че надали не гласуването и демокрацията са едно и също нещо и който не гласоподава, не е демократ, който не гласоподава, саботира демокрацията. Повтаряли сме също, че няма метод да не гласуваме, тъй като в случай че не идем до урните, гласът ни ще се преразпредели в интерес на някого другиго, който въобще не желаем да забележим във властта.

Според него в настоящото законодателство са уредени нужните предпоставки структурите на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата по време на предизборната акция и в деня на изборите да извършват законово избраните си функционалности.

" Сътрудничеството сред органите на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата е изключително значимо в подтекста на идните парламентарни избори, с цел да се подсигурява упражняването на изборните права на жителите по открития от Конституцията и законите правов ред ", отбелязва още Иван Демерджиев.

Припомняме, че и  предходният вътрешен министър, а и длъжностен през 2021 година , да взе участие в сходно звено. Бойко Рашков съобщи, че не вижда смисъл в сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Според него предлагането на Иван Гешев за национално междуведомствено звено е несъстоятелно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР