Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е сезирал зам.-главния прокурор и

...
Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е сезирал зам.-главния прокурор и
Коментари Харесай

Рашков даде Гешев на прокурор

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е сезирал зам.-главния прокурор и шеф на националното разследване Борислав Сарафов със сигнал против основния прокурор Иван Гешев за оповестяване на доказателства, събрани със специфични разследващи средства. Това разгласи Рашков в изявление за " Сега " (цялото изявление очаквайте по-късно на сайта), а по-късно и пред други медии в Министерство на вътрешните работи. 

Става дума за нарушаванията, разказани и в сигнала на Рашков до правосъдния министър Янаки Стоилов, на които бе основано настояването за предварителното преустановяване на мандата на Гешев. Висшият правосъден съвет предишния четвъртък отхвърли да го прегледа всъщност и го отхвърли като неприемливо. Ден по-късно от парламентарната естрада Рашков се закани, че ще сезира прокуратурата против Гешев. Сега напомни и решението на Конституционния съд, съгласно което всеки прокурор може да проверява основния. Така ще се види " дали ще може всеки прокурор да прояви кураж да образува досъдебно произвеждане и да стартира следствие против основния прокурор ", разгласи Рашков.

Според Рашков с изключение на, че Гешев непозволено е разгласявал данни, събрани със СРС, те са подбирани по този начин, че някой да бъде подложен в неуместна светлина.

Рашков чака Борислав Сарафов персонално да реши преписката. Но позволи, че може да я разпореди на различен прокурор. Във всеки случай, в случай че бъде предписан отвод да бъде формирано досъдебно произвеждане, Рашков е решен да го апелира пред самия основен прокурор Иван Гешев.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР