Служебният премиер Стефан Янев коментира смяната на председателя на ДАНС

...
Служебният премиер Стефан Янев коментира смяната на председателя на ДАНС
Коментари Харесай

Стефан Янев с коментар за уволнението в ДАНС

Служебният министър председател Стефан Янев разяснява промяната на ръководителя на ДАНС с претекста:

" С държанието си този ръководител сътвори казус, с който накърни престижа на службата и сътвори съображение да се счита, че той подхваща политически стимулирани дейности за една служба, която е деполитизирана по закон. По отношение на другите ръководители на служби, когато вземем решение, ще ви осведомяваме съответно ".

Янев разяснява и изказвания на политически съперници, че служебното държавно управление работело с амбициозна стратегия да овладява страната, като изясни, че то работи с цел да освободи страната от незаконосъобразни практики и институциите би трябвало да работят в полза на хората.

Янев сподели още, че има критерии, по които ще бъдат сменяни чиновници на висши управителни длъжности в страната и администрацията като разясни:

" Техният аршин за оставане на служба, за оставане на работа, е тяхната честност и професионализъм. Ако установяваме, че има проблем с тези данни, ще предприемем нужната промяна в каквато посока е нужна.

Това го върша с ангажимента, че такива смени ще се вършат единствено на управнически равнища - хора, които не демонстрират професионализъм, които не демонстрират почтеност  и ангажираност към длъжностите, които заемат. Всички останали жители, работещи в администрацията, да бъдат спокойни, не тръгваме да вършим чистки, пучове или не знам още какви съвременни думи ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР