Служебният премиер на Израел Яир Лапид замина днес на еднодневна

...
Служебният премиер на Израел Яир Лапид замина днес на еднодневна
Коментари Харесай

Служебният премиер на Израел замина за Париж

Служебният министър председател на Израел Яир Лапид отпътува през днешния ден на еднодневна аудиенция в Париж, където ще се срещне с френския президент Еманюел Макрон , съобщи Асошиейтед прес.

Това е първото посещаване в чужбина за Лапид, откогато зае поста предходната седмица .

Израелският министър председател сподели, че една от главните цели на срещата му с френския президент е да изложи позицията на страната си за съглашението за иранската нуклеарна стратегия, за чието избавяне в този момент се водят договаряния сред Техеран и международните сили. Важно е позицията на Израел против тази " рискова договорка " този път да бъде чута, съобщи той пред публицисти, преди да отпътува.

Лапид сподели, че ще разиска с Макрон и някои въпроси, свързани със прилежащ Ливан.

Преди няколко дни Израел заяви, че е свалил три изпратени от ливанското придвижване " Хизбула " дрона, които са летели към газова платформа, която Израел наскоро разположи в противоречива морска зона сред двете страни.

" Хизбула " удостовери, че е изпратила три невъоръжени дрона на разследваща задача.

Израел и Ливан нямат публични дипломатически връзки, само че водят индиректни договаряния с посредничеството на Съединени американски щати за делимитиране на морската си граница. Франция е основен покровител на Ливан, който е някогашен неин протекторат, и Макрон несполучливо се пробва да сътрудничи за решение на политическата рецесия в страната, отбелязва АП.

" Израел няма да одобри сходни офанзиви против суверенитета си и всички, които ги правят, би трябвало да знаят, че подлагат своето богатство на непотребен риск ", съобщи през днешния ден Лапид. Той прикани ливанското държавно управление " да обуздае " Хизбула " и предизвести, че в противоположен случай " ще се наложи (Израел) да се заеме с това ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР