Служебният премиер Димитър Главчев и генералният секретар на НАТО Йенс

...
Служебният премиер Димитър Главчев и генералният секретар на НАТО Йенс
Коментари Харесай

Столтенберг и Главчев: Трябва да се помага на Украйна, но без да бъде въвлечен НАТО в конфликта

Служебният министър председател Димитър Главчев и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг дават взаимен брифинг за медиите след срещата си.
 Столтенберг и Главчев БГНЕС
Главчев стартира с тематиката за изпращането на български бойци в Украйна. " За мен това е образец за хибридна офанзива и дезинформация. Никога не е обсъждана такава тематика, не е обсъждана и през днешния ден ", сподели министър председателят. Той увери, че българските жители би трябвало да са спокойни и че няма да има изпращане на български бойци в Украйна.

Главчев изясни, че по време на срещата са говорили за 20-годишното участие на България в НАТО и 17-годишното участие в Европейски Съюз. " Стигнахме до общите заключения, че България е благонадежден съдружник в НАТО и извършва своите отговорности " , сподели министър председателят.

" Парламентарната асамблея на НАТО, на нея вземат участие към 400 души, близо 200 от тях са народни представители, впечатляващо е, че са от 32-те страни, които са в НАТО представителите, настрана има 25, които са сътрудници на НАТО - това е форматът, на който участва през днешния ден генералният секретар на НАТО ", сподели Главчев.

Той благодари за наличието му и изясни, че го дефинира като " знаково " и в тежък миг на сигурност, изключително в източния фланг на НАТО, където сме ние.

По отношение на помощта за Украйна Главчев изясни, че и двамата със Столтенберг са на мнение, че не може да има опция , само че Столтенберг е споделил, че с всички сили и с всички благоприятни условия би трябвало да се оказва помощ, само че с мисълта да не бъде замесен НАТО в спора.

Столтенберг благодари на Главчев и изрази наслада, че взе участие в парламентарната асамблея на НАТО. " Ценим България като благонадежден съдружник на НАТО ", сподели той.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР