Служебният министър-председател Гълъб Донев разпредели между вицепремиерите функциите по координация

...
Служебният министър-председател Гълъб Донев разпредели между вицепремиерите функциите по координация
Коментари Харесай

Гълъб Донев разпредели ресорите на вицепремиерите

Служебният министър-председател Гълъб Донев разпредели сред вицепремиерите функционалностите по съгласуваност на общата политика на държавното управление.

Самият Донев персонално ще следи активността на министрите на финансите и на външните работи и на държавните организации " Разузнаване ", " Национална сигурност " и " Технически интервенции ".

Вицепремиерът Иван Демерджиев ще координира работата на министрите на защитата, на правораздаването и на електронното ръководство. В ресорът му попадат и няколко държавни организации, след тях " Държавен запас и военновременни ресурси " и тази за бежанците.

Икономическият вицепремиер Христо Алексиев ще координира работата в министерствата на районното развиване, на стопанската система, на нововъведенията, на туризма, на енергетиката, на околната среда и на земеделието.

Вицепремиерът Лазар Лазаров ще координира работата на министерствата на образованието, на културата, на младежта и спорта и на опазването на здравето.

В ресора на заместител министър-председателя по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов е Националният статистически институт.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР