Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков посети

...
Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков посети
Коментари Харесай

Цената на водата ще расте

Служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков посети през днешния ден Монтана и даде брифинг на околовръстното шосе край града.

На въпрос за цената на водата в другите райони и за Монтана, където има две ВиК-дружества и две доста разнообразни цени на водата, министър Шишков отговори, че цената на водата ще пораства непрекъснато, до момента в който не бъде признат новият закон за ВиК и не бъдат основани ВиК-асоциации с включване в тях на всички ВиК-дружества в районите.

Драстично повишаване на водата в няколко района на страната

Той заяви, че по плана за закон на ръководеното от него министерство има обструкции от страна на Националното съдружие на общините в република България и до месец министерството ще реши какъв закон да предложи на Народното събрание. Министър Шишков съобщи, че не се ангажира с прогноза дали този закон ще бъде признат скоро, дали въобще ще бъде признат и от кой парламент ще бъде обсъждан.

 istock istock
Той обаче предизвести, че колкото по-дълго се отсрочва приемането на нов закон за ВиК и основаването на единни асоциации по ВиК в районите, то толкоз повече цената на водата ще пораства.

Той заяви, че непрекъснато е в контакт с другите политически сили и ги убеждава в потребността от нов закон за ВиК, само че не е сигурен по кое време подобен ще бъде признат. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР