Служебният министър на икономиката Кирил Петков съобщи,че се е отказал

...
Служебният министър на икономиката Кирил Петков съобщи,че се е отказал
Коментари Харесай

Петков: Отказах се от канадското си гражданство

Служебният министър на стопанската система Кирил Петков заяви,че се е отказал от канадското си поданство, преди да бъде назначен за министър.

По думите му в първия миг, в който е бил поканен като министър е направил отвод от канадското си поданство. " Този отвод е нотариално удостоверен ", добави той.

Министърът е засегнат от обстоятелството, че депутатите се занимават с този въпрос, в случай че не е призната актуализацията на бюджета.

" Когато липсва актуализация на бюджета, 430 млн. няма да има за бизнеса, няма да има пари за хората на първа линия в лечебните заведения, няма пари за актуализация на пенсиите. Ние сме на прага да не може да плащаме и да поемем идната коронавирус вълна. От всички вероятни цели това Народно заседание се занимава с интриги ", разяснява Петков пред бТВ.

Въпросът за двойното поданство на Кирил Петков бе издигнат от депутата от " ИТН " Димитър Гърдев, който е изпратил питане до министъра на външните работи Светлин Стоев. Той напомня, че съгласно конституцията членове на Министерски съвет могат да бъдат единствено български жители.

Гърдев се базира на изявления в средствата за всеобща информация, в които се твърди, че министърът на стопанската система е имал канадско поданство, което в прорез с българското законодателство.

" Нямам връзка с Има Такъв Народ. Единственото, което мога да си обясня е, че когато спреш толкоз доста средства - 190 млн. лева за държавен комплекс, бяха тествани язовирите с поправки за 630 млн. лева, стопираме големи средства на ББР. Сигурен съм, че съм ядосал доста хора със подмолни ползи, които са проправили своя път към първата политическа мощ ", съобщи Петков. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР