Служебният кабинет ще разгледа на извънредно заседание актуализацията на държавния

...
Служебният кабинет ще разгледа на извънредно заседание актуализацията на държавния
Коментари Харесай

Служебният кабинет ще разгледа на извънредно заседание актуализацията на държавния бюджет

Служебният кабинет ще прегледа на изключително съвещание актуализацията на държавния бюджет. Това разгласи от парламентарната естрада служебният министър председател Стефан Янев, който рапортува за финансовото положение на страната ни по искане на Българска социалистическа партия.

Янев напомни, че новият вид на основните финансови закони - държавният бюджет и бюджетите на Държавното публично обезпечаване и на Здравната каса - към този момент са утвърдени от обществените сътрудници.

Проектът планува събираемост с към 2 милиарда лв. повече, както и спомагателни разноски в размер на един 1,8 милиарда лв..

На въпрос на „ ИТН “ дали служебният кабинет е съветвал плана с избрани политически сили, с цел да се заложат средства за избори „ 2 в 1 “, Янев отговори:

„ В предлагането за актуализация на бюджета са заложени задоволително пари, които да обезпечат и двата вероятни сюжети за осъществяване на избори. Моля, не влагайте политически подтекст, че в актуализацията на бюджета се залага един или различен сюжет по тази причина, тъй като актуализацията на бюджета, която ще гласоподава през днешния ден държавното управление е просто едно предложение, а ваша работа в Народното събрание е да решите по какъв начин тъкмо ще се случи тази актуализация след съответния спор “.

Около 250 милиона лв. към този момент са раздадени на бизнеса през комерсиалните банки по схемата за подкрепяне на Фонда на фондовете, заяви още Стефан Янев.

По думите му бизнесът, който желае да се развива, разчита и на заеми, каквито показва тази скица, а освен на грантове.

Инфлацията би трябвало да се следи доста деликатно, с цел да не се наложи нова актуализация на бюджета, съобщи Янев. По думите в Европа има известно повишение цените поради енергийните носители и като резултат от Брекзит:

„ Вече търговията с Англия до известна степен е в нормите на тогавашната европейска процедура на безмитен импорт, само че към този момент има и нови детайли, детайли на спомагателни мита и такси “.

Въвеждането на еврото в България би трябвало да се случи при възходяща икономическа наклонност, сподели още по време на чуването си Стефан Янев.

„ Ако обаче е отрицателен трендът и българската стопанска система е в криза, би трябвало да мислим доста съществено. Това е разковничето, което мисля, че би трябвало да се чуе в тази зала и да го имате всички поради, когато пристигна за тези решения “.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР