Служебният кабинет ще разгледа на извънредно заседание актуализацията на държавния

...
Служебният кабинет ще разгледа на извънредно заседание актуализацията на държавния
Коментари Харесай

МС ще разгледа на извънредно заседание актуализацията на бюджета

Служебният кабинет ще прегледа на изключително съвещание актуализацията на държавния бюджет. Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев, който по искане на Българска социалистическа партия рапортува пред депутатите в парламента какво е финансовото положение на страната.

Янев напомни, че новият вид на основните финансови закони - държавният бюджет и бюджетите на Държавното публично обезпечаване и на Здравната каса, вече са утвърдени от обществените сътрудници. Проектът планува събираемост с към 2 милиарда лв. повече, както и спомагателни разноски в размер на един 1,8 милиарда лв..

На въпрос на " ИТН "  дали служебният кабинет е съветвал плана с избрани политически сили, с цел да се заложат средства за избори 2 в 1, министър председателят отговори, че в предлагането за актуализация на бюджета са заложени задоволително пари, които да обезпечат и двата вероятни сценария за осъществяване на избори. Министър-председателят помоли да не се влага в това политически подтекст. Бюджетът, който ще гласува в четвъртък държавното управление, е просто едно предложение, а работата на парламента е да реши по какъв начин тъкмо ще се случи тази актуализация след съответния спор, сподели министър председателят.

Около 250 милиона лв. към този момент са раздадени на бизнеса през комерсиалните банки по схемата за подкрепяне на Фонда на фондовете, заяви още Янев. По думите му бизнесът, който желае да се развива, разчита и на заеми, каквито показва тази скица, а освен на грантове.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР