Служебният кабинет предлага на президента Румен Радев да освободи от

...
Служебният кабинет предлага на президента Румен Радев да освободи от
Коментари Харесай

Заради подслушването. Махат шефа на бръмбарите

Служебният кабинет предлага на президента Румен Радев да освободи от служба ръководителя на Държавната организация „ Технически интервенции “ (ДАТО) Цветан Китов. В претекстовете се показва, че ръководителят е направил дейности, които накърняват престижа на организацията и това е съображение за преустановяване на пълномощията му.

Още при започване на мандата на първото служебно държавно управление, вътрешният министър Бойко Рашков разгласи, че ДАТО и ДАНС са подслушвали политици. Преди това съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов съобщи, че опозиционни политици са били подслушвани във времето към парламентарните избори през април.

По-късно Бойко Рашков заяви, че стотици български жители са били подслушвани със специфични разследващи средства по искане на профилираната прокуратура и с разрешението на спецсъда.

" Става дума за стотици български жители, подложени на ограничаване на техните права със специфични разследващи средства. Министерство на вътрешните работи са следили безучастно и някои служби като ГДБОП, дирекция " Вътрешна сигурност " и Групово дело " Национална полиция " са изпълнявали функционалностите на профилиран личен състав на профилираната прокуратура. И са правили нарушавания на закона за класифицирана информация - имената са разнасяни на листчета, които след това са били заличаване. Информацията не е била записвана съответно както изисква законът ", съобщи тогава пред депутатите Рашков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР