Служебният кабинет няма всички инструменти, с които да управлява. Например

...
Служебният кабинет няма всички инструменти, с които да управлява. Например
Коментари Харесай

Явор Гечев: Докато съм служебен министър ще се държа надпартийно

" Служебният кабинет няма всички принадлежности, с които да ръководи. Например Агенцията по лозята и виното има лимитирани пълномощия. Може да ревизира единствено тези, които са легални, т.е. ние не можем да ревизираме противозаконни винопроизводствени предприятия. Секторът е в рецесия и е съществено задръстен. Не се чакат загуби по Програмата за развиване на селските региони, огромният проблем в Държавен фонд " Земеделие " са е неналичието на фрагменти, които да гледат плановете ", съобщи в " Денят стартира " служебният министър на земеделието Явор Гечев. Обяви, че понастоящем къщите за посетители са спрени от програмата и тази седмица ще се актуализират цените на общинските планове.

Според Явор Гечев има редица проблеми в самото законодателство. Има стратегически проект за идващите 5 години, в случай че го нямаше земеделските производители нямаше да могат да се възползват от европейските средства, добави земеделският министър и разясни, че единствено милиард и 600 милиона лв. са на година директните заплащания и още 3 милиарда са останалите заплащания по другите стратегии. Очакваме до Нова година да бъде одобрен, съобщи Явор Гечев.

" Докато съм длъжностен министър ще се държа надпартийно. В министерството има частични промени, в случай че би трябвало да ги съпоставя с предишния кабинет са в пъти по-малко ", добави Явор Гечев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР