Служебният кабинет гласува решение за смяна на всички областни управители.

...
Служебният кабинет гласува решение за смяна на всички областни управители.
Коментари Харесай

Служебното правителство назначи новите областни управители

Служебният кабинет гласоподава решение за промяна на всички регионални шефове. Назначени са 24-ма нови регионални шефове, а за четири области са избрани краткотрайно изпълняващи длъжността като постовете се поемат от досегашни заместник-областни шефове. Назначенията влизат в действие от на следващия ден. Списъкът с кадровите промени бе разгласен от пресцентъра на Министерски съвет. Според признатото решение:

Николай Шушков става регионален шеф на Област Благоевград. В интервала 2009 година - 2010 година е заемал поста шеф на Митница Югозападна България, а от 2005  г. до 2008 година e бил шеф на Митница Кулата. През 2021 година е шеф Митнически департамент на Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia – „ ТПА “ София “ ЕАД. Висшето си обучение е приключил в Полтавския университет по стопанска система и търговия в Украйна.

Мария Кънева е назначена за регионален шеф на Област Бургас. В интервала 2001 година – 2009 година е била регионален шеф на Стара Загора, а преди този момент е била зам.-директор на РЗОК в Стара Загора. От 2018 година е декан на Центъра по юридически науки в Бургаския свободен университет. Професор е по административно право и развой.

За регионален шеф на Велико Търново е избран Георги Гугучков . Притежава образователно-квалификационна степен „ магистър “ по специалността „ Транспортно строителство “ от НВУ „ В. Левски “ във Велико Търново. В интервала 1998 година – 2001 година е бил пълководец на бригада и шеф на Горнооряховския боен гарнизон. Има дълготраен управнически опит в частния бранш в областта на енергетиката и строителството в градска среда.

За регионален шеф на Област Видин е назначен Огнян Михайлов . Притежава образователно-квалификационна степен „ магистър “ по специалността „ Управление на публичния ред и сигурност на Република България “ от Академията на Министерство на вътрешните работи. През 2017 година е бил регионален шеф на Видин. Преди това от 2015 година е работил в Държавната организация „ Държавен запас и военновременни ресурси “. От 2003 година до 2009 година е бил шеф на ОД-МВР Видин.

Иван Сълов е новият регионален шеф на област Враца. От 2016 година до 2018 година е работил в АЕЦ „ Козлодуй “ като първо заема позицията шеф отдел „ Технически системи за сигурност “, а по-късно – шеф отдел „ Логистика на запасите “. Дълги години е работил в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в град Враца, като в интервала от 2004 година до 2009 година е бил неин шеф. Висшето си обучение е получил във ВНВВУ „ Георги Бенковски “ – гр. Долна Митрополия със компетентност „ Радио съоръжение на летателните апарати.

За регионален шеф на Габрово е назначен Борислав Бончев. В интервала 2013 година – 2019 година е заемал поста шеф на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в Габрово. Завършил е висшето си обучение в Техническия университет в Гарово, където придобива квалификацията „ Електроснабдяване и Електрообзавеждане “.

На Област Кърджали регионален шеф става Даниел Делчев . От 2004 година до 2006 година се е занимавал с мониторинг на стратегии и планове, финансирани от Европейски Съюз в Министерството на стопанската система и енергетиката и в Изпълнителната организация за поощряване на дребни и междинни предприятия. Бил е също изпълнителен шеф на европейски планов център в гр. Кърджали, както и шеф на бизнес развъдник в града. Притежава икономическо обучение от УНСС.

Александър Пандурски ще бъде регионален шеф на Област Кюстендил. От 2013 година до март 2021 година заема длъжността началник на Областна пощенска станция – Кюстендил. Притежава образователно-квалификационна степен „ магистър “ по специалността „ Радиотехника “ от Техническия университет в гр. София.

За регионален шеф на Област Ловеч е назначен Светослав Славчев . Бил е дълготраен чиновник в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч. Бил е дълготраен чиновник в ОД на МВР-Ловеч, където в интервала 2010 година – 2015 година е шеф отдел на „ Охранителна полиция “. Завършил е Висшето военно общовойсково учебно заведение във Велико Търново.

Валери Димитров е избран за регионален шеф на Област Монтана. Притежава образователно-квалификационна степен „ магистър “ по специалността „ Национална полиция “ от ВВОУ „ Васил Левски “ в гр. Велико Търново. От 1993 година до 2015 година е работил в системата на Министерство на вътрешните работи, като е заемал разнообразни длъжности, в това число и шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Монтана.

Иван Васев ще е регионален шеф на Област Пазарджик. Работил е в системата на Министерство на вътрешните работи, като от 2014 година до 2015 година е бил зам.-директор на Областната дирекция на МВР-Пазарджик. Дълги години е практикувал като юрист в Адвокатска гилдия в гр. Пазарджик. Завършил е Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска активност – Министерство на вътрешните работи гр. София.

За регионален шеф на Област Перник е назначен Симеон Василев . Бил е депутат в 40-ото Народно заседание, както и зам.-кмет на община Перник в интервала 2011 година – 2013 година От 2015 година до момента е бил зам.-директор по лечебната активност и шеф на операционен блок в УСБАЛЕ „ Акад. Иван Пенчев “ в гр. София. Завършил е Медицинския университет в София.

За регионален шеф на Област Плевен е определен  Марио Тодоров . През 2017 година също е заемал длъжността регионален шеф на Област Плевен. Преди това в интервала 2002 година – 2010 година е бил зам.-директор на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Плевен. Получил е висшето си обучение във ВНВУ „ Васил Левски “ във Велико Търново.

Ангел Стоев става регионален шеф на Област Пловдив. През последните години е работил в частния бранш като пълномощник.  В интервала 2008 година  – 2010 година заема длъжността шеф на Регионална дирекция ДАНС – Пловдив, а преди този момент е дълготраен началник в Регионална дирекция Национална работа „ Сигурност “ – Пловдив. Притежава образователно-квалификационна степен „ магистър “ по специалността „ Международни стопански връзки “ от УНСС, а също по този начин е лекар по философия от Академията на Министерство на вътрешните работи – София.

За регионален шеф на Разград е назначен Иван Борисов . Работил е в Общинско дружество „ Паркстрой “ – Разград, като в последните години е негов шеф. Бил е зам.-областен шеф на Разград от 2013 година до 2014 година Притежава икономическо обучение от УНСС.

Областен шеф на Област Русе ще бъде Борислав Българинов. Бил е депутат в 40-ото Народно заседание. От 2009 година до момента е юрист. Завършил е Висшия институт на Министерство на вътрешните работи – София.

За регионален шеф на Област Сливен е назначен Минчо Афузов. От 2015 година до 2017 година е бил общински консултант в Общински съвет – Сливен. Преди това дълги години работи в частния бранш. Притежава образователно-квалификационна степен „ магистър “ по специалността „ Международни стопански връзки “ в Стопанската академия „ Д. А. Ценов “ – Свищов.

Стефан Сабрутев е новият регионален шеф на Област Смолян. От 2011 година до момента е бил общински консултант в Общински съвет – Смолян, а преди този момент, от 1999 година работи в частния бранш в областта на строителството. Притежава образователно-квалификационна степен „ магистър “ по „ Екология на селищни системи “ от Аграрния университет  в Пловдив.

Радослав Стойчев е назначен за регионален шеф на Софийска област. Бил е депутат в 43-тото и 44-тото Народно заседание, а преди този момент е бил зам.-кмет на Община Самоков. Притежава образователно-квалификационна степен „ магистър “ по „ Икономика и организация на труда “ от УНСС.

Иван Чолаков е изборът за регионален шеф на Област Стара Загора. От 2016 година е юрист към Адвокатска гилдия – Стара Загора, преди този момент дълги години работи в системата на Министерство на вътрешните работи, като в интервала 2013 година - 2016 година заема длъжността шеф на Областната дирекция на МВР-Стара Загора. Получава висшето си обучение в Югозападния университет „ Неофит Рилски “ в Благоевград.

Станимир Парашкевов става регионален шеф на Област Търговище. Работи 27 години в системата на Министерство на вътрешните работи, като в интервала 2009 година - 2013 година е шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Търговище. Завършил е Академията на Министерство на вътрешните работи със компетентност „ Охрана на публичния ред и битка с престъпността “.

Минко Ангелов ще бъде новият регионален шеф на Област Хасково. Бил е депутат в 45-ото Народно заседание, а през 2017 година е регионален шеф на Област Хасково. Притежава образователно-квалификационна степен „ магистър “ от Висшия институт по хранителна и вкусова индустрия в гр. Пловдив.

Валентин Александров е назначен за регионален шеф на Област Шумен. Работил е в системата на Министерство на вътрешните работи дълги години, заемал е и длъжността шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен, а през 2017 година е бил регионален шеф на Област Шумен. Получава висшето си обучение в Шуменския университет.

Георги Чалъков става за регионален шеф на Област Ямбол. В последните две години работи като шеф в частния бранш, а в интервала 2015 година - 2020 година е бил заместник-кмет на Община Тунджа. През 2017 година е бил регионален шеф на област Ямбол. Завършва висшето си обучение в УНСС със компетентност „ Икономика на търговията “.

За краткотрайно изпълняващи длъжността регионален шеф на областите Варна, Добрич, Силистра и София са назначени актуалните заместител регионални шефове, надлежно – Петър Манчев, Живко Желязков, Илиян Великов и Живка Такева-Първанова. С държавното решение са освободени досегашните регионални шефове. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР