Служебната власт обеща да развърже кесията и да компенсира бизнесите,

...
Служебната власт обеща да развърже кесията и да компенсира бизнесите,
Коментари Харесай

Развързват кесията за засегнатите от новите мерки

Служебната власт даде обещание да развърже кесията и да компенсира бизнесите, които са наранени от новите ограничения против разпространяването на ковид.

„ Компенсации за засегнатите браншове от новите ограничения против ковид ще има. Цялото общество поема тежестта от неудобството от ковид. Мерките, които се взимат в този момент, имат за цел да не се стига до напън над здравните заведения ", съобщи в изявление за Нова тв заместник-здравният министър Александър Златанов.

Според него финансовото министерство и министерството на труда и обществената политика имат механизми за компенсиране на засегнатите браншове. " Контролът ще се прави след заповеди на вътрешния, здравния и земеделския министър за инспекции на техни чиновници, дружно или по настрана. При установени нарушавания ще се пишат актове, а в случай че нарушаването продължава, ще има затваряне на обекти ", изясни доктор Златанов.

„ Втора година децата са изведени от естествената учебна среда. Това пречи на развиването, образованието и социализацията им. Правим всичко допустимо децата да стартират да учат колкото се може по-дълго присъствено ”, сподели още той.

Проверяващите би трябвало да имат документ за имунизация, за преболедуване или отрицателен тест за ковид. Според Златанов жителите могат да изискат от проверяващия ги служител на реда да покаже един от тези документи. „ Не е записано това предписание, само че се подразбира ”, счита Златанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР