Службите за сигурност на Русия са започнали да конфискуват паспортите

...
Службите за сигурност на Русия са започнали да конфискуват паспортите
Коментари Харесай

В Русия започнаха да конфискуват паспортите на държавните служители

Службите за сигурност на Русия са почнали да конфискуват паспортите на висши функционери и държавни чиновници, с цел да не изоставен страната пред опасността от дезертьори, заяви английският вестник  " Файненшъл Таймс ".

Мярката, подхваната от ФСБ, е поради слуховете, че много държавни чиновници са срещу войната в Украйна, въпреки и да не го афишират обществено, което слага под въпрос тяхната преданост по отношение на режима в Кремъл. Според източниците до вестника те са " смутени от въздействието, което спорът в Украйна е оказал върху метода им на живот ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков посочи, че условията ще бъдат затегнати към тези чиновници, които работят в " по-чувствителни " държавни браншове.

Още по времето на руската ера чиновници, които са имали достъп до класифицирана информация, е трябвало да оставят паспортите си на несъмнено място в " специфичен отдел " към ведомството, в което работят. След анексирането на Кримския полуостров от Русия през 2014 година тази процедура още веднъж се възобнови, изключително във връзка с полети до Съединени американски щати и Англия, припомня  " Файненшъл Таймс ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР