Службата по контрол на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) започва

...
Службата по контрол на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) започва
Коментари Харесай

Центърът за градска мобилност вече глобява с неприсъствени фишове

Службата по надзор на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) стартира слагането на така наречен неприсъствени фишове на колите, които са паркирани в нарушаване на Закона за придвижване по пътищата, оповестиха от Столичната община.

Не е належащо лидерът да бъде в автомобила, с цел да се смята, че фишът е връчен. Самият развой на издаването на фишовете е цифров, заяви заместник-кметът по направление превоз Кристиян Кръстев.

Контрольорите на ЦГМ, които ще бъдат с отличаващи се униформи, разполагат с нужната техника да създадат инспекция и да издадат фиша, добави ръководителят на Управителния съвет на общинското сдружение Никола Рогачев.

Екипите при нужда ще слагат фиша в транспарантен джоб, с цел да бъде предпазен от дъжд и сняг.

Всеки лидер, който е нарушил разпоредбите, ще може да заплати глобата в 7-дневен период, в това число и когато заплаща своите налози. Санкциите по Закона за придвижване по пътищата са в размер от 20 до 200 лв., като всеобщите нарушавания са сред 20 и 50 лв.. Наложените санкции не се апелират.

По думите на Кристиян Кръстев тази мярка ще разреши да се реагира на сигнали за погрешно паркирани коли, които пречат на придвижването и градския превоз, както и на достъпа до разнообразни институции, или когато се паркира в нарушаване върху зелени площи. Първоначално инспекции за погрешно паркиране ще се правят по главните пътни артерии, където се движи градският превоз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР