Случвало ли ви се е да се карате с вашите

...
Случвало ли ви се е да се карате с вашите
Коментари Харесай

Пет ваши навика, които изнервят приятелите ви

Случвало ли ви се е да се карате с вашите най-хубави другари? Със сигурност! Колкото и да сте близки, неизбежно ще стигнете до миг, в който мненията ви по някакви въпроси ще се разграничават. Замисляли ли сте се обаче дали някои ваши привички не карат тъкмо тези хора да ви се нервират. Може би вършиме нещо не по този начин, както би трябвало или сте построили фасон, който не се харесва на другите.

Ето кои са петте най- постоянно срещани привички, които може да ядосат вашите другари:

Винаги би трябвало да си прав

Редовното отстояване на вашата позиция, изключително за дребни неща или при условия, които даже не са значими за вас, може да сътвори у приятелите ви усещането, че тяхното мнение има по-малко значение от вашето. Може да рискувате да ги накарате да се почувстват подценени и незначими, което в последна сметка може да скапе вашето другарство. За разлика от това здравословното другарство се построява от взаимността, което значи, че всеки човек споделя своята позиция и взема поради тази на другия.

Често връщане на диалога към вас

Макар че това може да наподобява явно егоцентрично на пръв взор, то постоянно се показва по безобидни способи – и в действителност може даже да не осъзнавате, че го вършиме. Когато другар показа неприятни вести, може да се изкушите да отговорите с образец по какъв начин ви се е случило нещо сходно в опит да окажете съпричастие с персонален опит. Докато това е благородно желание, то може да има резултат да накара приятеля ви да се почувства, като че ли не се интересувате от това, което споделя. Най-добрият ви метод да се борите с тази наклонност е да практикувате интензивно слушане. Колкото повече задавате въпроси на вашия непосредствен, когато той разкрива възприятията си, толкоз повече ще избягвате да говорите прекомерно доста или да създавате обстановка, в която някой се усеща по този начин, като че ли не може да вникнете в една негова дума.

Превръщане на среща сред двамата в групово събиране

Дори в случай че вашият другар се съгласи различен човек да участва на вашата среща, която сте уговорили, в случай че го вършиме непрекъснато, това ще стартира да изпраща сигнал, че другарството му не е почтено за вашето непрестанно внимание. Ако първичният другар не познава добре третото лице, това може да го накара да се почувства неловко или отчаян, изключително в случай че е желал да организира персонален диалог с вас.

Прекалено постоянно да гледате телефона си, до момента в който сте дружно

Това нормално се смята за жестоко нарушаване на приятелския диалог. Но въз основа на скорошно изследване хората може да са по-склонни да пишат, когато са в група от трима или повече, като се одобри, че това има по-малко значение в тази обстановка за този, който сега приказва. Дори тогава обаче би било рационално да го избегнете. Във всеки подтекст да гледате телефона си може да се пояснява като обезценяване на другарството спрямо всичко, което е по-належащо на вашето мобилно устройство.

Игнориране на проблемите в другарството

Да твърдите, че нещо е наред, когато в действителност не е по този начин, също не е здравословно. Или ще откриете, че постепенно се отдалечавате от индивида с течение на времето, отговаряйки с пасивно-агресивни забележки, или ще се възмущавате напълно от него. Това е същата причина, заради която не би трябвало да си тръгвате по средата на разногласието, без да се пробвате да стигнете до решение. Проучванията откриват, че откритият спор в действителност е от изгода за другарствата, когато се случва с емпатия, а повдигането на проблеми, с цел да се преодолеят, може да построи повече непосредственост, почтеност и доверие с течение на времето. В разногласието се ражда истината и може да разберете за нещо, което вашият другар на харесва във вашето държание и това може да усъвършенства връзките ви по дълготраен метод.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР