Случилото се в Турция и Сирия е световна трагедия, десетки

...
Случилото се в Турция и Сирия е световна трагедия, десетки
Коментари Харесай

Акад. Григоров: В душата си българинът е добър и готов да подаде ръка

Случилото се в Турция и Сирия е международна покруса, десетки хиляди са починали. В този миг човечеството още веднъж се сплоти, с цел да помогне. И още веднъж българският народ беше един от първите, който сподели „ отиваме и оказваме помощ “. Това показва, че в душата на българина е останало нещо, което сме наследили от нашите баби и дядовци – да бъдем положителни, да бъдем усърдни, да бъдем подготвени да подаваме ръка. Само за един ден ние събрахме по банковата сметка повече от 600 хиляди лева Това са средства, които действително ще отидат в Турция и в Сирия.

Това сподели в изявление за БГНЕС ръководителят на Българския Червен кръст (БЧК) акад. доктор х.к. Христо Григоров.

Той изясни, че номерът 1466, на който всеки, който желае да помогне с един лев посредством SMS, в началото е бил за набиране на средства за Украйна, само че от датата на оповестяване на дарителската акция в помощ на Турция и Сирия, на него стартират от нулата да се набират средства за оказване на помощ на потърпевшите при опустошителното земетресение. Председателят на БЧК е безапелационен, че средствата за Украйна нямат общо със средствата за Турция и Сирия.

„ Нашата мощ е в това, че ние съумяваме да обединим зад филантропичната концепция на Червения кръст корпоративния бизнес, вас, медиите, естествените хора и това е ръката, която подаваме – тя е мощна, точно тъй като сме дружно “, съобщи той.

Акад. Григоров акцентира, че БЧК ще продължава да оказва помощ и добави, че страната ни беше измежду първите, които изпратиха избавителни екипи и кучета. Той разгласи, че в този момент се готви и една огромна филантропична помощ. „ Трябва да благодарим на нашето държавно управление, че неотложно отпусна самолетите, което не е елементарно, само че те отпътуваха, носеха помощ. Това е една съпричастност. Утре това може да се случи и с България, тъй че съседите оказват помощ първи “, означи ръководителят на БЧК.

Той посочи, че на хората би трябвало да се помогне най-много с нови зимни облекла, тъй като е студено, температурата пада до минусови градуси, а възрастни хора, бебета и деца са на улицата. „ В нашата банкова сметка и на номер 1466 събираме финансов запас и аз ви благодаря, че отворихте душите си и помагате, тъй че продължаваме напред “, добави акад. Григоров и уточни, че в районните структури на БЧК в цялата страна могат да бъдат направени дарения, като в столицата това може да бъде се случи в централата на БЧК, както и в националния склад на неправителствената организация в Лозен.

По думите на ръководителя на БЧК още веднъж се показва добротата на българина. Той показа, че непрекъснато организира телефонни диалози и доста хора отиват при него с запитване по какъв начин могат да оказват помощ. „ Това приказва за една съпричастност, за едно предпочитание, за една позиция и за едно образование, и аз доста ще се веселя, в случай че това, което ние сме наследили от нашите баби и дядовци, и родители – да бъдем милосърдни, да бъдем подготвени да помогнем, го предадем и на нашите деца и на нашите внуци, тъй като никой не е обезпечен за бъдещето “, изрази мнение акад. Григоров.

Той означи, че когато се приказва за помощ, тя не е единствено на БЧК, а е на целия български народ, като изрази признателност към всички хора, които се отзоваха на дарителската акция досега. „ Искам да благодаря на българския народ, че още веднъж ни гласоподава доверие, още веднъж банковата сметка се цялостни непрестанно и знаете ли за какво, тъй като хората ни имат доверие “, добави ръководителят на БЧК.

Акад. Григоров заяви, че когато БЧК разгласи акция, парите, които събира, се разходват въз основата и в наличието на един публичен съвет, в който има публицисти и естествени хора. „ Когато човек подари един лев, той желае да знае къде отива този лев и ние се отчитаме, и по тази причина хората ни имат доверие, и по тази причина единствено за един ден близо 600 хиляди лева влязоха в нашата сметка “, разяснява още той, като разгласи, че е получил позвънявания от представители на корпоративния бизнес, които също ще дарят задоволително огромни средства за оказване на помощ на потърпевшите при земетресението страни.

„ Нашата международна централа в Женева направи един зов, ние също участвахме – преведохме известна сума в границите на нашите благоприятни условия, тъй че тук приказваме към този момент освен за съпричастността на БЧК, тук приказваме за съпричастността на международните филантропични организации, за хуманността, която е в сърцето на хората. Трябва да си оказваме помощ и да сме единни, с цел да бъдем мощни, с цел да може ръката, която подаваме, да има опцията да изправя хората. Благодаря ви още веднъж! Обичаме ви и дано Господ да пази България! Дано това в никакъв случай да не се случи при нас “, заключи акад. Христо Григоров. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР