Случилото се в последния един час само показва необходимостта от

...
Случилото се в последния един час само показва необходимостта от
Коментари Харесай

ДПС към Габриел: Имаме нужда от брюкселски кабинет

Случилото се в последния един час единствено демонстрира нуждата от цялостна правосъдна промяна. Това съобщи Мария Габриел при започване на срещата сред ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

Лидерът на Българска социалистическа партия Мустафа Карадайъ сподели: „ Благодаря за опцията да се забележим. Вече поредна среща сред двете партии, а и първа публична среща, в която да се търси формула за излаз от политическата рецесия. “

„ Поехме ангажимент пред гласоподавателите освен на изборите за 49-то Народно събрание, а и за тези за 48-то обещахме, че ще създадем вероятното, с цел да имаме държавно управление. След войната при нашите комшии има редица рецесии, които чакат решение, само че преди превъзмогването на политическата рецесия, няма по какъв начин да решим останалите рецесии “, безапелационен е той.

Според него този път отговорността на ГЕРБ е по-голяма за сформиране на кабинет, тъй като българският гласоподавател е натоварил партията с най-голямата отговорност.

„ Поехме ангажимент, че тези тематики ще ги сложим като цели на масата на разговора за образуване на болшинство в Народно събрание, което да излъчи постоянен кабинет. Те са: прекъсване на прогресивното обедняване; дейно и целеустремено потребление на целия запас от Европейски Съюз, очакван за България; поддръжка за уязвимите групи от населението; налично здравеопазване; качествено образование; стабилно законодателство; правосъдна промяна, гарантираща независимостта и успеваемостта на правосъдната система, включително промени в конституцията; развиване на районите с приоритет дребните обитаеми места и дребните общини “, добави той.

Относно концепцията за експертно държавно управление с обрисуван мандат като времеви рамки, Карадайъ съобщи: „ Правителството от време на време би трябвало да получава оценки дали си извършва отговорностите, само че явен мандат за нас значи ясно поети задължения с явен период. Движение за права и свободи има самочувствието, че имаме специалисти от всички сфери, и то не неприятни, нескромно казано. Ако стигнем до обстановката да търсим специалисти за държавно управление, ние ще вземем своето отговорно държание с разсъдък да решаваме и този проблем.
„ Министрите в министерствата, в които са вложенията, би трябвало да познават Брюксел добре, с цел да се отпуши процесът по вложения с европейски средства “, сподели още Карадайъ и акцентира, че профилът на кабинета би трябвало да наподобява европейски, брюкселски.

Габриел отговори: „ На първата среща пристигнах с основното обръщение „ разговор “, пожелах си да го осъществим със наличие. Изпълваме думата с отговорност. Говорим за една година, тъй като за мен това е времевата рамка, която разрешава да се даде оценка на държавното управление, само че тази оценка ежедневно се дава от българските жители. “
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР