Случили сте на страхотен шеф? Поздравления. Не всички обаче имат

...
Случили сте на страхотен шеф? Поздравления. Не всички обаче имат
Коментари Харесай

Пазете се от тези 4 типа началници

Случили сте на страховит началник? Поздравления. Не всички обаче имат вашия шанс. Лошите началници могат да навредят извънредно доста на работния развой, да отровят атмосферата в офиса и да основат непоносим стрес за подчинените си.

В материал, оповестен в LinkedIn, да вземем за пример поучават да се пазите с всички сили от тези четири вида началници, само че в случай че това не е допустимо, ето и по какъв начин да се справите с тях.

1. Некомпетентният

Некомпетентният началник нормално е получил покачване прекомерно бързо и държи позиция, която е оттатък неговите благоприятни условия. Най-вероятно има подчинени, които работят за компанията от по-дълго време от него и имат познания и умения, с които той не разполага.

Ако имате проблеми с сходен началник, най-ефективното решение е да преглътнете гордостта си и да споделите с него вашия опит и познания, без да се държите високомерно.

2. Роботът

В визиите на робота вие сте чиновник номер 72 с успеваемост от 84% и равнище на опит 91 от 100. Този началник взима решения единствено на база на цифри и данни, като при неналичието такива се саморазрушава. Той не поставя никакви старания, с цел да сътвори връзка със своите чиновници.

За да съумеете да се сработите с робота, би трябвало да се научите да говорите на неговия език. Преди да споделите концепцията си с него, би трябвало да се уверите, че имате данни, които да я поддържат.

3. Тиранинът

Тиранинът нормално прибягва до тактики, разказани в книгите на Макиавели, и непрекъснато взима решения, които само подхранват егото му. Той е подготвен да направи всичко, с цел да резервира своята власт.

Ефективна тактика за справяне с шефа тиранин е да представяте концепциите си по метод, който му разрешава да си припише част от заслугите за тях. Така той може да подхрани егото си, без да отхвърли вашите хрумвания.

4. Твърде другарски настроеният

Постоянно ви кани да излизате след работа и ви занимава с злословия и клюки от офиса. Избира любимци и основава разделяне сред чиновниците, които се изнервят от специфичното отношение, което той/тя демонстрира към избрани хора.

Най-важното при работата с подобен началник е установяването на твърди граници. Не позволявайте неговата позиция да ви плаши. Дръжте се другарски, само че не се съгласявайте на всичко, което желае.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР