Стартирането и разрастването на собствен бизнес отнема много енергия, средства,

...
Стартирането и разрастването на собствен бизнес отнема много енергия, средства,
Коментари Харесай

6 знака, че не сте готови да започнете собствен бизнес

Стартирането и разрастването на личен бизнес лишава доста сила, средства, време, а и е рисковано. Така че няма нищо срамно в това да се чувствате по-щастливи като чиновници, от колкото като бизнесмени. Ето 6 напълно действителни доказателства, че личният бизнес не е за вас.
1. Не обичате риска
Суровата действителност е, че към 70% от „ новоизлюпените” компании след 10 години въобще не съществуват, а към 30% от тях през последните 2 години са работили на загуба. Това, както се досещате, е обвързвано с доста финанси, верен предприемачески метод и хъс за победа. А вие бихте ли рискували?
2. Имате лимитирани благоприятни условия
Или най-малко си мислите по този начин. Според Рани Крюгер, съосновател на Uptima Business Bootcamp, „ лимитираното мислене” е сериозен минус при стартирането на личен бизнес. Това не значи, че ви липсва разсъдък, а че не виждате задоволително благоприятни условия и запаси към вас. Не знаете по какъв начин да рекламирате вярно, нито къде, нито каква таргет група преследвате, а това е огромен проблем.
3. Искате „ бързи пари”
Бизнес трендовете оповестяват, че единствено към 40% от новосъздадените компании фактически осъществят облага, а 82% от неуспехите на дребните предприятия са с паричните потоци. Може да отнеме години, до момента в който бизнесът ви стане задоволително печеливш, по тази причина би трябвало да имате самообладание.
4. Не разбирате от числа и счетоводство
Това е от решаващо значение за всеки предстоящ бизнесмен. Разбира се, че ще имате счетоводител и финансов консултант, само че няма по какъв начин да оставите компанията си „ на произвола”, без да знаете какъв брой % налог се заплаща или какви са осигуровките на чиновниците ви.
5. Нямате явен бизнес проект
Добрият проект ще усили възможностите на започващия ви бизнес да остане жив. Проучете пазара, вижте всичко сходно в бранша, към който сте се насочили и вижте какво новаторско нещо бихте могли да предложите на пазара.
6. Не сте проучили съперниците си
През 2017 година главната причина за банкрута на дребни компании е била, че са предложили артикул или услуга, за които няма пазар. Проучете какъв брой сходни на вашата бъдеща компания има в обитаемото място, кои хора обслужват и така нататък

Редактор: Елица Христова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР