Изискват много от вас на работа и имате чувството, че

...
Изискват много от вас на работа и имате чувството, че
Коментари Харесай

Как деликатно да кажете на шефа си, че сте претоварени

Изискват доста от вас на работа и имате възприятието, че не можете да се справите с всичко? Начинът, по който реагирате в тази обстановка, може да има огромно въздействие върху кариерата ви. Понякога началниците просто не осъзнават, че са претрупали чиновниците си. Ето по какъв начин да им го кажете, без да навредите на мнението им за себе си.

1. Първо се пробвайте обективно да прецените дали количеството работа дава отговор на поста, който заемате. Ако отговорът е " да ", просто ще би трябвало да се стегнете и да я свършите. Оплакванията в този случай ще ви накарат да изглеждате некомпетентни.

2. Кажете на шефа си, че осъзнавате значимостта на дадена задача и тя ще ви е приоритет. Така подготвяте почвата - показвате, че се поставяте на негово място и имате идентични цели. След сходна имитация началникът ви ще бъде по-благосклонен да ви изслуша за натоварването.

3. Обяснете му/ѝ какви са дилемите ви за седмица напред. По този метод напомняте за всичко, което ви е упълномощил (напълно допустимо е да е не запомнил някои от нещата).

4. Накрая подхвърлете, че с цел да свършите и новите задължения, ще би трябвало да отложите периодите на някои от предходните. Намекът би трябвало да сработи и шефът да реши дали си заслужава да ви натоварва толкоз. Подгответе се с аргументирано предложение - да вземем за пример коя задача да отложите и за какво. Това усилва възможностите ви да получите схващане, а и се потвърждавате като потребен и отборен състезател.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР