Случаят във Враца разтърси обществото и всички нас от Продължаваме

...
Случаят във Враца разтърси обществото и всички нас от Продължаваме
Коментари Харесай

ПП: Използването на лична трагедия за политически цели от Костадинов е грозно |

Случаят във Враца раздруса обществото и всички нас от " Продължаваме промяната ", само че да приказваме за жертви на опазването на здравето е най-тежката форма на двуличие и популизъм.

Това съобщи ръководителят на здравната комисия Антон Тонев от " Продължаваме промяната " в Народното събрание и добави, че потреблението на лична покруса за политически цели е извънредно грозна постъпка. 

По-рано денем водачът на „ Възраждане “ проф. Асена Сербезова поради трагичния случай на  

" Говоренето за античовешки режим и жертви на системата на опазването на здравето са закононарушение против всички работещи в системата, които избавят животи. Всички сме наясно с проблемите в опазването на здравето, само че не може българските лекари, които работят изключително в изискванията на тежка пандемия, да бъдат упреквани вкупом за тази покруса. "

По думите на Тонев здравната система постоянно би трябвало да работи " на мускули и надалеч от съвършеното " поради огромното равнище на корупция в България. Той напомни, че министърът на опазването на здравето Асена Сербезова към този момент е упълномощила инспекция по случая и всички факти ще бъдат оповестени пред обществото в най-скоро време.

" Нека не се търсят изкупителни жертви, изключително за трупане на политически дивиденти, изключително на фона на една политическа покруса ", сподели Антон Тонев. 

Костадин Костадинов му отговори, че в декларацията, която е направил в 10 часа през днешния ден, не е ставало дума за обвинявания към български лекари: 

" Казах ясно какъв е казусът - че има заведен протокол с автограф от министъра на опазването на здравето, който изисква заболели хора да се изясняват по какъв начин ги боли гърло. Този протокол може да се махне за един ден, с един автограф. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР