Случаят с бившия френски президент Саркози, който е на прага

...
Случаят с бившия френски президент Саркози, който е на прага
Коментари Харесай

Започна тотално прочистване на консервативна Европа

Случаят с някогашния френски президент Саркози, който е на прага на тригодишен правосъден развой, изказванията на Ангела Меркел, които Путин назова " разочароващи ", а Лукашенко - отвратителни, подли и лъжливи ( “Иска да е на мода ”), най-после, дивият случай на „ преврата на Райхсбюргерите “, на който европейските консерватори искрено се смеят, наричайки го „ скрит план на пенсионерите “ – всичко това може решително да се назова брънки в една верига. И, уви, въобще не е смешно.

Под медийните оръдия на украинската война тече искрено пречистване на консервативните сили в Европа. Така с развиването на „ делото ” острието на „ заговора на пенсионерите ” все по-ясно се насочва против „ Алтернатива за Германия ”, най-сериозната консервативна мощ в Германия, която също така симпатизира на Русия и се опълчва на помощта на Германия за Украйна.

Процесът против Саркози наподобява и като демонстративна принуда против политик, който не желае изцяло да се подчинява на глобалистките течения. Особено на фона на слабата и разтърсена позиция на днешния Макрон.

Изявленията на Меркел, че Минските съглашения са били нужни единствено с цел да дадат на Украйна опция да се укрепи преди неизбежната война - това е " покаянието ", което всеки почитан европейски политик, виждан в миналото в положителни връзки с Путин, би трябвало да претърпи. В същото време делото Саркози безапелационно потвърждава, че политик, който откаже да се „ покае “, ще бъде изправен пред правосъдно гонене, цялостно заличаване на кариерата и репутацията му.

Освен това надали е инцидентно, че разкритията на Меркел бяха направени в същия ден, когато немските вестници бяха бомбардирани от " Заговора на Райхсбюргерите ". Когато се пробвате да изкарате фенове монархисти и фенове на Бисмарк (Втория немски Райх) в рискови заговорници, подготвени да се качат на борда на американски самолетоносач на гумена лодка, очевидно въобще не си вършиме труда да ви имат вяра. Не, това е сладкодумен намек към всички европейски политици и на първо място към консерваторите, че никой няма да се майтапи. И че “с момичето ще танцува оня ”, в чиито ръце са медиите, правосъдната система и американските военни бази в Германия.

Онази простотия, с която през днешния ден са цялостни мейнстрийм медиите, освен “Ню Йорк Таймс ” (тук въпреки всичко е ясно - американците са подготвени да изядат всичко), само че даже и тогавашният почитан “Шпигел ” (предпоследният брой на списанието излезе под заглавие „ Операция Преврат “, а в последния имаше публикация озаглавена “Омразата и пропагандата имат име - АзГ “) - споделя, че никой даже не се интересува от формалната правота. На днешните европейци просто се споделя: политическият режим на Европейски Съюз ще става все по-тоталитарен и вие ще би трябвало да го приемете и да отблъснете всяко различно мнение под опасността от полицейски репресии.

Често чуваме за разрастването на " реваншизма ", национализма и десния популизъм в Европа. Що се отнася до популизма, това е правилно и е елементарно обяснимо. Обикновените хора виждат доста добре какво им следва и въобще не горят от предпочитание да се трансфорат в небинарни зеленчуци в мултикултурно шоу на изродите с шестдесет пола. Така тялото на реагира на опит за ликвидиране. Що се отнася до " национализма ", изключително " реваншизма ", в Германия да вземем за пример те са съществено изкоренени и просто нямат късмет. Като изключим специфичните случаи, които ще разкажем по-късно.

Но е по-добре да гледаме на сериозните неща непосредствено и да ги разбираме такива, каквито са: през днешния ден има цялостно разрушение на някогашните европейски народи - германци, французи, италианци. Никой не би трябвало да бъде пропуснат, всичко би трябвало да се трансформира в едно мултикултурно, небинарно поле отвън всякаква историческа, културна памет. Поле от едномерни атоми, елементарно следени, елементарно закарани във всеки резерват и по-късно в кланицата. Това, а не митичният „ буйстващ реваншизъм “ на истеричната преса, се случва през днешния ден в Германия. А също се случва във Франция, Испания и други страни.

Ако някъде се предизвиква умереният шовинизъм (както да вземем за пример в Испания), тогава е с съответна цели за делене на по-голяма национална общественост. Украинският шовинизъм беше обработен извънредно като антируски план и под специфичен надзор. Нацистките играчки също бяха давани на дивите локални поданици под специфичен контрол и стриктнамярка, за бързото създаване на националния дух (а национализмът е в действителност мощна буйна сила). Но в всеобщите медии, които са под цялостен надзор на глобалистите, няма да чуете за нацистките играчки на украинците. Там фашистко-имперското страшилище е Русия, която се пробва да разбие дребния храбър народ. И няма по какъв начин другояче.

Да, Полша към момента е консервативно-националистическа страна. Но заради стратегическото си състояние и злощастния народен темперамент, под контрола на Англия, тя извършва специфична задача - да бъде постоянно избухлив барутен погреб за делене на Украйна, Германия и Русия.

Англосаксонците и управляващите в Европейски Съюз към момента не могат да създадат нищо с Орбан и неговата дребна християнска Унгария. Но към този момент те просто се помиряват с това малко опълчване в либерално-глобалистката Европа.

Що се отнася до Италия, където „ фашистката “ Мелони пристигна на власт, тя получи позволение да се откри единствено откакто се закле във честност към Атлантическия дневен ред. Италия, като най-християнската и имперска страна в Европа, изключително мощно се съпротивлява на самокастрацията на националния дух. Така че, в случай че не беше Мелони, там на власт щяха да дойдат отявлени поддръжници на Путин. Всичко е краткотрайно, просто си затварят очите за това към този момент.

Сега стартира прочистването и подготовката за заличаване на главните страни в Европа - Германия и Франция. Но народите на тези страни към момента по някаква причина не желаят непринудено да отидат под ножа. Рейтингът на “АзГ ” в Германия на фона на специфичната интервенция в Украйна и проблеми в националната стопанска система към този момент надвиши 16% (предпоследните изследвания дадоха 12%), а в провинция Тюрингия, където позициите на партията са изключително мощни, даже доближиха 30% (преди година партията получи 23,4% от гласовете и 22 места в локалния парламент, завършвайки на второ място).

Франция също оказва опозиция. И по този начин, в отговор на апела на френския президент Макрон за нуждата от обединяване против Русия, “Туитър ” (отърсил се под управлението на Мъск от демократичната цензура) ненадейно разкри нещо напълно друго от предстоящото: „ Ние сме за Путин. Франция е на страната на Русия, ние не желаеме да бъдем момчета за поръчки на Съединени американски щати и да угаждаме на Зеленски! ”; „ Забравихте ли кой е отговорен за спора? Вие не направихте нищо за осъществяване на Минските съглашения. Това можеше да бъде избегнато, само че в този момент вие сте виновни за протичащото се ”, „ От сключването на Минските споразуменията Съединени американски щати и Европа са възнамерявали всичко. Спрете да обвинявате за всичко руснаците “, пишат множеството коментатори под поста на Макрон.

И по този начин, макар тоталното промиване на мозъци и полицейското кръвопролитие, остарялата обичайната Европа наподобява към момента жива. Това е обезпокоителен знак за днешните господари. И това изяснява всички конвулсивни опити съпротивата да се пречупи.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР