Словения завърши на последното 16-о място на Европейското първенство по

...
Словения завърши на последното 16-о място на Европейското първенство по
Коментари Харесай

Словения завърши на последно място на ЕП, Оморегие с 3 гола

Словения приключи на последното 16-о място на Европейското състезание по хандбал за дами в Дания. В решителния мач за третото място в група "А " възпитаничките на Урош Брегар изгубиха от Черна гора с 25:26 (9:15) и приключиха на дъното без актив от трите си изиграни срещи.

Натурализираната българка Елизабет Оморегие осъществя 3 гола за Словения, само че отборът не съумя да навакса солидното закъснение от 13:20 след първите 40 минути на мача. Победител в групата стана защитаващият купата си Франция, който завоюва против домакина Дания директния конфликт за първото място с 23:20 (12:11).

Така Франция, Дания и Черна гора не престават във втората групова фаза. Световният първенец Нидерландия също се промъкна напред след триумф с 28:24 (13:15) над Унгария в последния трети кръг в група "С ". Момичетата на Еманюел Меонад наваксаха закъснение от 10:1 от края на първата част, а след 22:22 постановиха волята си със серия от 6:2 в последните 12 минути.

В люто районно дерби Сърбия загуби с 24:25 (14:14) от Хърватия и отпадна. Сръбкините се нуждаеха от тъждество, с цел да продължат напред, като в средата на втората част имаха задатък от 23:21, само че за 15 минути вкараха единствено 1 гол, а позволиха 4, което се оказа решаващо. Така напред се класираха Хърватия, Унгария и Нидерландия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР