Словения подкрепя сътрудничеството на балканските държави с Мини-Шенген, заяви словенският

...
Словения подкрепя сътрудничеството на балканските държави с Мини-Шенген, заяви словенският
Коментари Харесай

Словения подкрепи „Мини Шенген“

Словения поддържа съдействието на балканските страни с " Мини-Шенген ", съобщи словенският външен министър Миро Церар пред парламентарната комисия по външна политика. Проектът включва Северна Македония, Сърбия и Албания. " Словения също по този начин има интерес от сходна самодейност ", сподели той, представен от организациите. " Но ключът към по-доброто съдействие и триумф в тези страни в бъдеще ще бъде влизането им в Европейски Съюз ", сподели Церар, като повтори формалната позиция на Словения по отношение на разширението на Европейски Съюз към Западните Балкани.

Зам.-председателят на Демократичния съюз за Косово Вьоса Османи пък съобщи, че „ Мини-Шенген ” е неточност на балканските водачи, а концепцията е напълно на сръбския президент Александър Вучич, оповестява уеб сайтът „ Сюри ”. Тя показа, че е черноглед за самодейността. Османи изрази предпочитание политиците в Косово да обсъдят въпроса с министър-председателя на Албания Еди Рама. Според нея косовските политици не са въодушевени от концепцията за „ Мини-Шенген ”. Преди дни косовският президент Хачим Тачи разгласи, че е отказал да участва на срещата в Охрид, като акцентира, че Прищина няма желание да трансформира своята евроатлантическа вероятност с друга „ районна самодейност “.

Българският министър председател Бойко Борисов беше в четвъртък в Гърция за присъединяване в Четвъртата среща на върха в Солун. Форумът е под егидата на президента на Република Гърция Прокопис Павлопулос и в нея вземат участие и министър председателите на Гърция и Република Северна Македония Кирякос Мицотакис и Зоран Заев, оповестиха от държавната пресслужба. По време на форума ще бъдат разисквани вероятностите за развиване на бизнеса и икономическия напредък в страните от района.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР