Словения отменя ограниченията за употреба на ваксината на AstraZeneca срещу

...
Словения отменя ограниченията за употреба на ваксината на AstraZeneca срещу
Коментари Харесай

Коронавирусът в Европа: Словения и Румъния ще ползват AstraZeneca на общо основание

Словения анулира рестриктивните мерки за приложимост на имунизацията на AstraZeneca против ковид и с нея в бъдеще ще се ваксинират всички, без значение от възраст и пол, с изключение единствено на изключително уязвимите хронично заболели.

Словенската държавна телевизия заяви нощес, че държавното управление е приело това решение по предложение на специалистите от научния съвет за Covid-19. Съветът се е управлявал от мнението на Европейската организация по медикаментите, която предходната седмица след разбор още веднъж удостовери, че тази ваксина е сигурна и ефикасна и че изгодата от нея надалеч надвишава възможния риск.

И по-късно мнение на Европейската организация по медикаментите, обособени членки на Европейски Съюз резервираха или вкараха нови ограничавания за потреблението на тази ваксина, а Словения през последните седмици я прилагаше единствено за имунизация на хора от 60 до 65 години.

В бъдеще имунизацията на AstraZeneca ще бъде употребена за всички групи жители, с изключение на за хронично заболели, а тези, които откажат имунизация с нея, когато им пристигна редът, ще би трябвало да продължат да чакат, тъй като ще бъдат поставяни в края на листата на чакащите, оповестяват словенските медии.

Румънската телевизия Диджи 24 оповестява, че всеки, който желае да се имунизира с препарата на AstraZeneca, може да го направи и без авансово записване. Циркуляр на Националния комитет за имунизация разрешава на центровете за имунизация да имунизират всички искащи, които се явят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР