Нощта е преминала спокойно за 7-годишното дете, което вчера падна

...
Нощта е преминала спокойно за 7-годишното дете, което вчера падна
Коментари Харесай

Оперираха детето, което падна от третия етаж на блок във Враца

Нощта е минала умерено за 7-годишното дете, което през вчерашния ден падна от третия етаж на блок във Враца, предава Нова телевизия. Момичето е настанено в реанимация, откакто през вчерашния ден е било оперирано от детските травмотолози, оповестяват от „ Пирогов ”. Предстои да му бъдат направени още проучвания, а реанимационното лекуване и дейното наблюдаване не престават.

„ След сигнал от Закрила на детето, стартира работа по случая. Събира се информация от всички вероятни източници. Семейството не е рисково по реда за Закона за протекция на детето. По закон, детето до 12-годишна възраст не следва да се оставя без наставнически контрол. Можем да окажем поддръжка за родителска помощ. Задължително следва да се работи със фамилията, в случай че се открият някакви дефицити, сигурно ще се вземат ограничения “, изясни в ефира на „ Здравей, България “ социален служащ.

Съседи описват, че по време на случая майката на момичето е била на работа, а бащата излязъл, с цел да купи закуска.

„ Детето е открито паднало на тротоара пред блока. Контактно е било, съответно, със непокътната, независима дихателна активност, с дисторция на дясното бедро. След това е превозено в незабавно поделение. След направените проучвания и съвещания, е превозено също с реанимационен екип към „ Пирогов “ в детска травматология “, разяснява основната сестра на Центъра за незабавна здравна помощ във Враца, Ваня Ефремова.

От прокуратурата стартират досъдебно произвеждане по случая.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР