Словения е поредната страна от Европейския съюз, която пое ангажимент

...
Словения е поредната страна от Европейския съюз, която пое ангажимент
Коментари Харесай

И Словения обеща да е въглеродно неутрална страна до 2050 г.

Словения е следващата страна от Европейския съюз, която пое ангажимент доникъде на века стопанската система ѝ да не изхвърля повече въглеродни излъчвания, в сравнение с е способна да преработва и всмуква. Основният способ ще е понижаване използването на изкопаеми горива и съвременни решения за превоза, жилищата и бизнеса, заяви " Ройтерс ".

Намеренията на множеството страни в Европейски Съюз са тази година тази амбициозна цел да бъде закрепена със закон. Някои от тях, в това число Франция и Англия, към този момент поеха едностранно подобен ангажимент. Правителството в Любляна би трябвало да утвърди плана след съвещания в идващите месеци.

Намеренията на Словения са вписани в Националния енергиен и климатичен проект, избран като първата стъпка към " общество, неутрално към предизвикването на климатични промени ". Конкретната цел е за идващите 10 години - до 2030 година - парниковите излъчвания да бъдат намалети с най-малко 36% по отношение на равнищата от 2005 година

До 2027 година Словения би трябвало да реши дали да строи нова нуклеарна централа, защото тази в Кръшко би трябвало за спре през 2043 година, се споделя още в проекта. Премиерът Мариян Шарец приканва да се построи нова централа в отговор на предстоящото нараснало търсене на сила.

Не по-късно от 2050 година в Словения би трябвало да се приключи използването на въглища, показва още проектът. Удвояване - от 13% в този момент само че 27% до 2030 година - би трябвало да има в използването на възобновими източници. Водещият принцип ще е да се усъвършенства енергийната успеваемост и по-доброто потребление на материали във всички браншове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР