Словакия ще отвори за посещение от понеделник театрите, кината и

...
Словакия ще отвори за посещение от понеделник театрите, кината и
Коментари Харесай

След масовото тестване Словакия разхлабва мерките |

Словакия ще отвори за посещаване от понеделник театрите, кината и църквите, само че на половината от потенциала им, и ще разреши на фитнес залите и басейните да работят за стеснен брой гости, откакто стартира намаляване на рестриктивните мерки, свързани с ковид, съобщи министър председателят Игор Матович, представен от Ройтерс.

Хокейното и футболното състезание в Словакия също ще бъдат възобновени, само че без аудитория, написа през днешния ден Матович във Facebook. Страната с 5,5 милиона поданици е измежду първите облекчили рестриктивните мерки, откакто втората вълна на пандемията удари Европа.

Наред със строгите ограничавания, управляващите се пробваха да овладеят пандемията посредством всеобщо тестване, което публични представители дефинираха като сполучливо.
Матович сподели, че всеобщото тестване с антигенни проби, които са по-бързи от общоприетите Пи Си Ар проби, само че не толкоз точни, е помогнало да се понижи процентът на инфектираните с повече от половина.

Словакия записва общо 83 796 инфектирани с ковид посредством общоприети проби от началото на пандемията, в това число 2024 нови случая през вчерашния ден. Това е намаляване по отношение на денонощния растеж от повече от 3000 новозаразени в края на октомври.

Общият брой на умрелите от Ковид-19 в страната е 491, което незначително малко по отношение на други страни в Западна Европа и съвсем 12 пъти по-малко, в сравнение с в прилежаща Чехия, която записва най-високия индикатор на инфектирани и умряли от Ковид-19 на глава от популацията в Европа през последните седмици
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР