Словакия потвърди вчера, че няма да подпише Глобалния пакт на

...
Словакия потвърди вчера, че няма да подпише Глобалния пакт на
Коментари Харесай

Словакия няма да подпише Глобалния пакт на ООН за миграцията

Словакия удостовери през вчерашния ден, че няма да подпише Глобалния пакт на Организация на обединените нации за миграцията, сходно на редица други страни, сред които Чехия и Полша, съобщи ДПА.
 
" Като министър председател отхвърлям текста на пакта за миграцията и отхвърлям той да е в действие за Словакия ", съобщи министър председателят социалдемократ Петер Пелегрини пред вестник " Сме ".
 
Пактът, който се чака да бъде подписан на среща на върха в Мароко на 10 и 11 декември, има за цел да контролира световната миграция, само че редица страни обявиха, че няма да го подпишат, припомня ДПА.
 
В петък външният министър Мирослав Лайчак заплаши, че ще подаде оставка, в случай че държавното управление откаже да подпише пакта на Организация на обединените нации, тъй като той не би приел държавното управление да се поддаде на натиска на десни популисти.
 
Пелегрини сподели, че е уведомил Лайчак за решението си и изрази вяра, че външният министър ще го одобри и ще продължи да служи на страната си макар персоналното си мнение.
Страните, отхвърлили до момента Пакта за миграцията, са Австралия, Австрия, България, Естония, Израел, Полша, Съединените щати, Унгария, Хърватия, Чехия и Швейцария, отбелязва ДПА.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР