Слоновете са много специални същества. По време на години на

...
Слоновете са много специални същества. По време на години на
Коментари Харесай

Слонове блокирали пътя, за да отдадат почит на малко починало слонче (видео)

Слоновете са доста специфични същества. По време на години на обширни проучвания и наблюдения учените са разкрили, че моделът на печал на слоновете е доста сходен на този на хората.

Говорейки пред National Geographic, Джордж Уитемър, природозащитен биолог от Щатския университет в Колорадо, който дълго време е изучавал слоновете, споделя: „ Слоновете имат почитание към своите мъртви, само че взаимоотношението им с техните мъртви не е нещо, което разбираме изцяло. “

Той прибавя, че тези животни работят въз основа на страст, когато член на стадото им почине, което е в действителност очарователно и приказва за тяхната прочувствена просветеност.

Потребителят на „ Туитър “ Парвийн Касуан показа видео, което потвърди още един път, че слоновете могат да оплакват гибелта. Те освен погребват телата на своите умряли събратя, само че след това демонстрират почитание към костите.

На видеото се виждат голям брой хора и коли, паркирани по средата на пътя. Причината е, че стадо слонове пресича пътя.

Това, което привлякло вниманието на минувачите, било, че един от слоновете носел нещо с хобота си. Когато се вгледали по-отблизо, разбрали, че животното носи мъртво слонче.

След това стадото спряло и сложило тялото на мъртвото слончето на земята, до момента в който останалата част от групата се събрала към него.

„ Семейството просто не желае да изостави бебето “, написа Касуан и добави, че гледката наподобява на „ погребална върволица “.

Докато продължавали пътуването си, друго животно взело мъртвото бебе с хобота си.

Ето невероятния миг, сниман на видео.

 

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР