Слончето и костенурката са емблематично мяста за игра за децата

...
Слончето и костенурката са емблематично мяста за игра за децата
Коментари Харесай

Слончето и костенурката - емблематично място за детска игра в Борисовата градина

Слончето и костенурката са емблематично мяста за игра за децата в Борисовата градина. Освен това, те имат и естетическа стойност, а като игрова стойност те дават опция да бъдат преоткривани от децата и да резервират интереса им.

Костенурката с дупките и нещата, които можеш да правиш по нея, а слончето е обичано на децата, макар че е една концепция по-високо в сравнение с биха предпочели родителите, само че пък има ударопоглъщаща настилка. 

“Това, което се случва през последните години е една дезинфекция на местата за игра и несъразмерен фокус върху най-малките деца (между 1 и 3-годишни), а на децата над 3-годишна възраст действително не им се дават задоволително места и благоприятни условия за качествена игра ”, споделя Деница Шилигарска от Сдружение “Безопасни детски площадки ”.

По думите ѝ детските междублокови площадки са с ниска игрова стойност и още веднъж са ориентирани към най-малките. Игровата стойност на една площадка дефинира това какъв брой може да се изкара от едно място като игра, дали има какво да се преоткрива и да бъде забавно за децата.

Тя уточни също, че не би трябвало да се оказва помощ на децата, с цел да преодолеят компликация в играта си на детската площадка, тъй като по този начин понижават интереса на децата.

В същото време пък би трябвало да има добра и качествена ударопоглъщаща настилка, с цел да бъде обезпечена и сигурността на децата.

Чуйте повече в диалога на Константин Лавсов с Деница Шилигарска, както и анкетата на Мария Бояджиева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР