Сливенският окръжен съд постанови днес мярка за неотклонение задържане под

...
Сливенският окръжен съд постанови днес мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъжа, убил съпруга на районна съдийка

Сливенският областен съд постанови през днешния ден мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на 44-годишен мъж, упрекнат в ликвидиране.

Задържаният с букви Д. Д. е апетитен, че на 27 октомври е умъртвил 52-годишен мъж в Нова Загора пред фамилията му. Обвиняемият е осъждан седем пъти, а седмица преди убийството е нападнал с нож и е нанесъл лека телесна щета на 23-годишен мъж от Нова Загора.

На днешното съвещание на съда юристът на обвинения Стоян Стоянов е изискал мярка " домакински арест ". По думите му 44-годишният Д. Д. е бил провокиран от жертвата. Мярката може да бъде обжалвана в тридневен период пред Апелативния съд в Бургас.

Убийството провокира мощен публичен отзив, на 27 октомври множество хора се събраха на протест пред постройката на районното ръководство на полицията в Нова Загора. Възникна напрежение, постройката на полицията бе замеряна с яйца и предмети.

На 28 октомври Окръжната прокуратура в Сливен разпореди инспекция за дейностите на полицейски служители от Районното ръководство на МВР-Нова Загора по отношение на съществуването на данни за подкрепяне на разположение да избегне наказателно гонене.

Срещу 44-годишния мъж са повдигнати две обвинявания - в съзнателно ликвидиране и опит за ликвидиране.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР