Сливенски полицаи задържаха седемдесет мигранти на автомагистрала Тракия, съобщават от

...
Сливенски полицаи задържаха седемдесет мигранти на автомагистрала Тракия, съобщават от
Коментари Харесай

Сливенски полицаи задържаха седемдесет мигранти на автомагистрала Тракия

Сливенски служители на реда задържаха седемдесет мигранти на автомагистрала " Тракия ", оповестяват от Българска телеграфна агенция.

Служители на " Пътна полиция " при ОДМВР - Сливен, към 1:00 ч. на 11 декември, на паркинг на 265 км от автомагистралата в посока София, са ревизирали бус " Фиат Дукато ". Установени са двама румънски жители, единият от които лидер, както и 70 нелегално пребиваващи чужденци, без документи за идентичност, всички мъже на забележима възраст сред 13 и 38 години, представящи се за жители на Афганистан. На 14 от тях е обезпечена здравна помощ заради безсилие, без заплаха за живота са. Единадесет от тях са прегледани в МБАЛ-Сливен и освободени. Към момента други трима са в болница в Ямбол, също заради изнемощялост.

Срещу румънските жители е формирано досъдебно произвеждане. С чужденците работят чиновници на група " Миграция " към ОДМВР-Сливен. Създадена е организация за съпровождането на афганистанците до „ Специален дом за краткотрайно настаняване на чужденци - Любимец ”.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР