Сливен. Пред журналисти кметът Стефан Радев коментира темата с изкопните

...
Сливен. Пред журналисти кметът Стефан Радев коментира темата с изкопните
Коментари Харесай

Стефан Радев: Общината е в постоянен контакт и е готова да съдейства на „Вик-Сливен“ за приключване на водния проект

Сливен. Пред публицисти кметът Стефан Радев разяснява тематиката с изкопните работи в разнообразни пътни сектори, които „ ВиК-Сливен “ сега прави. Те са по отношение на осъществяването на плана за доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура.
„ Като Община и ние сме обезпокоени за реализацията на този план. В непрекъснат контакт сме с „ ВиК-Сливен “. Непрекъснато настояваме за навременно известяван, респективно и на жителите, за дейностите, които се правят. Освен това да се активизират всички реализатори, по-бързо да завършват с дейностите и да възвръщат в точния момент нарушените пътни сектори “, съобщи кметът Радев. Според него огромният проблем на този план е финансирането, което водното сдружение би трябвало да обезпечи.
„ Надявам се към този момент да се откри решение на този проблем. „ ВиК-Сливен “ е държавно сдружение и би трябвало да бъде финансово подкрепено с нужните му средства за съфинансиране от страната, в лицето на „ Български ВиК Холдинг “, тъй че планът да бъде финализиран сполучливо и с минимални опасности “, на мнение е сливенският градоначалник. Той още веднъж акцентира, че Община Сливен не реализира надзор по осъществяването на дейностите по водния план. Тя остава обаче в подготвеност за подпомагане и поддръжка по всички вероятни механизми, по отношение на пълномощията, които има.
Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014 - 2020, посредством Европейския съюз и Кохезионния фонд, контракт за безплатна финансова помощ № 34-82/ 24.09.2019 година по процедура № BG16M1OP002-1.016 “Изграждане на ВиК инфраструктура “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР