Сливен. Община Сливен разкрива процедура за номинации за наградата за

...
Сливен. Община Сливен разкрива процедура за номинации за наградата за
Коментари Харесай

Община Сливен разкрива процедура за номинации за наградите „Добри Чинтулов” и „Д-р Иван Селимински” за 2022 г.

Сливен. Община Сливен разкрива процедура за номинации за премията за литература и изкуство „ Добри Чинтулов ” и премията „ Д-р Иван Селимински ” за 2022 година, оповестяват от Пресцентъра на институцията.
Предложенията и за двете награди се вършат от неправителствени, цивилен, културни организации, креативен обединявания и инициативни комитети. Всяка организация има право единствено на едно предложение.
Наградата „ Добри Чинтулов ” се присъжда за реализирани високи художествени резултати в региона на литературата и изкуството, на създатели със забележителен принос за духовното развиване на Сливен и българската просвета.
Наградата „ Д-р Иван Селимински ” се присъжда за принос и достижения в публицистиката, историческо-краеведческата активност и опазването на културно-историческото завещание на Сливен и Сливенския край.
Наградите са самостоятелни и се връчват в навечерието на празника на Сливен – 26 октомври, Димитровден. Не могат да бъдат предлагани лица, на които към този момент са присъждани.
Предложения се одобряват в период до 2 септември 2022 г, включително, в деловодството на Община Сливен - всеки работен ден от 8 до 12 ч. и от 13 до 17 ч.
Допълнителна информация може да бъде получена от Дора Чанева – гл. специалист в Дирекция „ Образование, просвета и връзки с обществеността ” на тел. 044/ 611 221, GSM 0879 599 053, e-mail: [email protected].
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР