Сливен. Над 170 колоездачи от цялата страна преминаха стартовата линия

...
Сливен. Над 170 колоездачи от цялата страна преминаха стартовата линия
Коментари Харесай

Започна колоездачното състезание за Купа „Милко Димов – Илия Кръстев“ в Сливен

Сливен. Над 170 колоездачи от цялата страна минаха стартовата линия в днешното съревнование за нанагорнище на връх „ Българка “, оповестиха от община Сливен. 14-ото издание на конкуренцията е за Купа „ Милко Димов – Илия Кръстев “ и е част от спортния календар на Община Сливен. Стартът даде кметът Стефан Радев, който пожела на състезателите сполучлив и безавариен край.

„ Имената на Милко Димов и Илия Кръстев ще останат вечно в историята на колоезденето в България и Сливен може да се одобри като столица на този тип спорт. Радвам се, че изкачването на връх „ Българка “ се радва на толкоз почитатели “, съобщи кметът Радев.

И тази година маршрутът на обичайното съревнование включва централния градски площад, ул. „ Г. С. Раковски “, ул. „ Елисавета Багряна “, ул. „ Абланово “ и ул. „ Орешака “. Острият старт ще бъде даден от местността Селището. Награждаването на състезателите ще се състои на чешмата в местността Абланово.

Колоездачното съревнование по традиция се организира през месец май и е в памет на най-известните български колоездачи за всички времена Милко Димов и Илия Кръстев. Организатор е Колоездачен клуб „ Сините камъни “, с поддръжката на Община Сливен.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР