Следвайте Гласове в Бившият италиански премиер Силвио Берлускони отново предизвика

...
Следвайте Гласове в Бившият италиански премиер Силвио Берлускони отново предизвика
Коментари Харесай

Берлускони: Западът вече е във война с Русия. Путин ме смята за един от петте му истински приятели. Говорим си често

Следвайте " Гласове " в
Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони още веднъж провокира мнения с вчерашните си изявления за съветския президент Владимир Путин, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенция " ЛаПрес " (LaPresse) разгласява през вчерашния ден аудиозапис от скрито записана тирада на Берлускони пред депутатите от неговата партия " Форца Италия ". В нея 86-годишният политик споделя, че още веднъж е в контакт с Путин и че съветският водач го счита за един от " петте му същински другари ".
" Отново подкрепям контакти с президента Путин, и то чести ", декларира той, като разказва по какъв начин съветският президент му е изпратил " 20 бутилки водка и едно доста благо писмо " за рождения му ден. По думите на Берлускони, той е върнал жеста с бутилки италианско вино и " също толкоз благо писмо ".
Силвио Берлускони навърши 86 години на 29 септември, няколко дни откакто дясната коалиция, от която " Форца Италия " е част, завоюва парламентарните избори в страната.

Коментарите бяха избрани като остарели истории от сподвижници на Берлускони, в това число и от евентуалния предстоящ министър на външните работи Антонио Таяни. В записа Берлускони загатва съответно съветски министри, както и че Западът към този момент е във война с Русия, защото " дава на Украйна оръжие и пари ".
Снощи от " Форца, Италия " обявиха, че позицията на Берлускони за Украйна съответствува с тази на Европа и Съединени американски щати. Партията на Берлускони сега води договаряния за присъединяване в обединението, водена от крайнодясната партия " Италиански братя " Джорджа Мелони, която включва и дясната популистка групировка " Лига ".
Съществуват опасения, че Италия може да се откаже от поддръжката си за Киев, откакто държавното управление на Мелони встъпи в служба, отбелязва ДПА. Дни преди изборите Силвио Берлускони, който се двоумеше дали да осъди нашествието след нейното начало, съобщи, че Путин е бил заставен да нахлуе в Украйна.
Националният секретар на " Демократическа партия " Енрико Лета разяснява в Туитър, че изявленията на Берлускони не би трябвало да се подценяват. " Новото болшинство е на път да направи рисков завой към неразбираема позиция на Италия по отношение на Русия ", написа Лета, който е някогашен министър председател на страната.
Според различен някогашен министър-председател - Джузепе Конте, Берлускони и неговият " меден месец с Путин ", както предложенията против абортите на сенатора от " Форца, Италия " Маурицио Гаспари, ги тласкат в посока към " удар в стената ".
 
Източник: dnes.dir.bg
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР