Археолозите разкриха, че са в надпревара с времето“, за да

...
Археолозите разкриха, че са в надпревара с времето“, за да
Коментари Харесай

Археолозите се „състезават с времето“, за да разкрият тайните на подводния град от каменната ера

Археолозите разкриха, че са в „ конкуренция с времето “, с цел да разкрият тайните зад мистериозно подводно населено място от каменната епоха, което се намира на дъното на корабен път, преди да ерозира изцяло.

Скалата Боулднор се намира на 11 метра (36 фута) под водата в дъното на Солент, канал сред Обединеното кралство и остров Уайт, и се счита от специалисти да датират чак до интервала на мезолита на каменната епоха, сред годините 10 000 и 8 000 пр.н.е. Селището може да бъде от решаващо значение за разбирането на първите дни на Англия като остров, защото се счита, че е зародило по времето, когато е станало физически отделено от Европа посредством повишаване на морското ниво в края на ледниковия интервал.

Ерозията на седиментите под подводната колония обаче може да заплаши проучванията и археолозите се надпреварват да открият допустимо най-вече, преди скалата Боулднор да бъде развалена до неразбираемост. Стартира огромна експедиция до мястото, където специалистите ще употребяват невероя...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР