Палестински деца получават хранителни дажби в Рафах. Снимка: АП/Фатима ШбаирСветовната

...
Палестински деца получават хранителни дажби в Рафах. Снимка: АП/Фатима ШбаирСветовната
Коментари Харесай

СЗО: Планираната от Израел операция в Рафах ще предизвика кървава баня

Палестински деца получават хранителни дажби в Рафах. Снимка: АП/Фатима Шбаир

Световната здравна организация (СЗО) предизвести за тежки последствия, в случай че Израел пристъпи към плануваната военна интервенция в град Рафах, ситуиран на границата сред линията Газа и Египет, съобщи ДПА. Офанзивата в Рафах ще докара до " кървава баня ", написа в изказване на СЗО, публикувано в обществената мрежа " Екс ". В момента в граничния град са подслонени над 1,2 млн. души, като доста от хората не могат да отидат другаде.

Ако Израел предприеме сухопътна интервенция, това ще провокира нова вълна на разселване, " ще ограничи още повече достъпа до храна, вода, здравни и санитарни услуги, ще докара до експлоадиране на повече огнища на болести, до още по-голямо разпространяване на глада и до повече човешки жертви ", написа още международната организация. 

По данни на СЗО единствено 33% от 36-те лечебни заведения в Газа и 30% от центровете за първична здравна помощ действат в някаква степен на фона на непрестанните израелски офанзиви и дефицита на жизненоважни медицински консумативи, гориво и личен състав. СЗО приканва за " неотложно и трайно преустановяване на огъня и унищожаване на пречките за доставката нужните количества незабавна филантропична помощ до Газа, както и по цялата ѝ територия ".

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР