Сръбският вицепремиер Александър Вулин и премиерът Милош Вучевич/ Снимка: АП,

...
Сръбският вицепремиер Александър Вулин и премиерът Милош Вучевич/ Снимка: АП,
Коментари Харесай

Посолството в Белград: САЩ не играят роля в съставянето на новото сръбско правителство

Сръбският вицепремиер Александър Вулин и министър председателят Милош Вучевич/ Снимка: АП, Darko Vojinovic

Американското държавно управление не играе роля в учредяването на новото сръбско държавно управление, позицията ни по отношение на глобените министри Вулин и Попович е добре известна, споделиха от посолството на Съединени американски щати в Белград в отговор на питане на сръбската редакция на районната телевизия Ен 1.

„ Нашата позиция по отношение на Вулин и Попович е добре известна. Те остават под американски наказания “, означиха от посолството. Говорител на Държавния департамент на Съединени американски щати изрази по-рано отчаяние, че две лица, попадащи в „ черния лист “ на Съединени американски щати, са препоръчани за позиции в новото сръбско държавно управление.

На 17 декември 2023 година се организираха парламентарни избори, а вчера министрите от новото сръбско държавно управление поставиха клетва в Народното събрание. Новите постове на Вулин (вицепремиер) и Попович (министър без портфейл) в държавното управление повдигнаха голям брой въпроси, както и рецензии от страна на Съединени американски щати.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР