Следват най-тежките дни за Украйна, каза френският президент Еманюел Макрон

...
Следват най-тежките дни за Украйна, каза френският президент Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Макрон: Предстоят най-тежките дни за Украйна



Следват най-тежките дни за Украйна, сподели френският президент Еманюел Макрон нощес в особено послание към нацията. По думите му „ Европа би трябвало да стане по-независима, по-суверенна мощ “.

Войната в Европа „ към този момент не е в книгите и учебниците по история. Тя е пред очите ни “, съобщи френският президент Макрон в телевизионно послание пред френската нация. Той приветства храбростта на украинския народ и изрази цялостната си поддръжка към неговия президент Зеленски.

„ Нито Франция, нито Европа, нито Украйна, нито НАТО са желали тази война “. „ Няма бази на НАТО в Украйна “. „ Агресорът е Русия “ - отсече той.

Войната към този момент е раздрусала равновесието и демократичния живот на Франция и Европа, добави Макрон и обрисува тежка картина на провалите за всички браншове на стопанската система, индустрията и земеделието.

„ Европа би трябвало да одобри да заплати цената на мира “ - добави той.

Макрон упрекна еднолично Владимир Путин за нашествието в Украйна, само че даде обещание да продължи да беседва с съветския президент и с украинския Владимир Зеленски в опит да предотврати по-нататъшно клане.

На 10 и 11 март президентът привиква във Версай среща на върха за енергийната самостоятелност на Европа. Той даде обещание и още вложения за защитата на Франция.

„ Не, не сме във война против Русия “ и нейния народ, сподели най-после Макрон, 

Той се спря на тежестта на глобите, на изпратената помощ и съоръжение за Украйна и на приема на бежанци, за който Франция ще поеме своя дял.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР