Следващото заседание на Русенския окръжен съд по делото ще е

...
Следващото заседание на Русенския окръжен съд по делото ще е
Коментари Харесай

Експерти за убийците на Ери Пехливанян: Гарабед Веринян е определен като социопат, а Михаил Михов - като психопат

Следващото съвещание на Русенския областен съд по делото ще е на 24 април

Делото за убийството на собственичката на аптеки в РусеЕранухи Пехливанян, в което подсъдими са Гарабед Веринян и Михаил Михов, през днешния ден потегли всъщност в Русенския областен съд. Двамата мъже са с по три обвинявания – за похищение на 11 януари 2022 година, обир със мощ на 65 000 лв. и съзнателно ликвидиране за да прикрият другите две закононарушения, осведоми.

Тъй като делото се гледа по реда на съкратеното правосъдно разследване, обвиняването в лицето на окръжния прокурор Георги Георгиев и сътрудника му Пламен Петков показаха единствено обвиняванията към подсъдимите. Частни обвинители и цивилен ищци по делото са брачният партньор и синът на Еранухи Пехливанян и сестра ѝ. Семейството претендира по 250 000 лв. за неимуществени вреди и възобновяване на откраднатите 65 000 лв., до момента в който искът на сестрата е за 100 000 лв. солидарно за двамата подсъдими за неимуществени вреди.

И двамата обвинени се възползваха от правото си да дадат пояснения на по-късен стадий.

Пред съда на разпит застанаха единствено няколко очевидци, откакто на разпоредителното съвещание страните се споразумяха, че показанията на останалите очевидци ще се приобщят към делото, без хората да бъдат викани в правосъдната зала.

В съда през днешния ден показанията на двама от очевидците бяха свързани с пребиваването на обвинените в къща в село Божичен, пред която са били видени два автомобила – лека кола и „ баничарка “. Къщата е била на човек, който от няколко години не е бил там, с висока 2 метра каменна ограда. Това е било мястото, където двамата обвинени са разчленили тялото на дамата.

Приятел на семейство Пехливанян свидетелства за връзките сред съпрузите и за терзанията му, когато не е съумял да се свърже със брачната половинка си. Бедрос Пехливанян и синът му Рафи са претърпели доста тежко всичко случило се, изключително когато са видели материалните доказателства, удостоверяващи гибелта на Ери. Животът им се е трансформирал напълно, като се е наложило брачният партньор да поеме напълно бизнеса, а синът да се откаже към този момент от развиването си в чужбина.

Близки на сестрата на Ери Пехливанян също свидетелстваха какво е претърпяла и по какъв начин нещастието се е отразила върху нея, поради мощната връзка, която са поддържали непрестанно двете сестри.

Експертизите на движимостите лица, свързани с мобилни телефони, компютри, камери за видеонаблюдение и механически устройства, бяха признати без въпроси от страните.

Комплексните съдебно-психологически и психиатрични експертизи също бяха признати без въпроси, като се изключи самостоятелните психически експертизи. От въпрос на юриста на семейство Пехливанян стана ясно следното: Гарабед Веринян е избран като социопат, а Михаил Михов – като умопобъркан. Въпросът към вещото лице беше кой има преобладаваща функционалност при симбиоза сред социопат и умопобъркан и кой от кого го е боязън. Тъй като отговорът на този въпрос е в областта на хипотезите и е материя за престъпен психолог, специалистът се въздържа от отговор.

Тъй като имаше специалисти, които не участваха на днешното съвещание, делото бе отсрочено за 24 април.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР