Следващото Народно събрание трябва да излъчи правителство на промяната. Това

...
Следващото Народно събрание трябва да излъчи правителство на промяната. Това
Коментари Харесай

Атанасов каза как ще се прави правителство на промяната

Следващото Народно заседание би трябвало да излъчи държавно управление на смяната. Това съобщи ген. Атанас Атанасов, лидер на листата на Демократична България в 23 МИР в София.

Нужно ни е болшинство на смяната, което да излъчи държавно управление на смяната, сподели Атанасов в предаването " Офанзива в Любо Огнянов " по Нова нюз. И добави: „ Наложително е да се работи за възобновяване на парламентарната република. Ние доста дълго време бяхме премиерска република, в този момент поради конституцията сме президентска република. Затова е нужно да възстановим парламентарното ръководство. ”.

По мотив думите на основателя на ДСБ Иван Костов, че сега единствено „ ИТН ” са в положение да сформират държавно управление, Атанасов съобщи, че партията на Слави Трифонов е допустимо да бъде първа мощ, по тази причина Костов ги натоварва с тази отговорност. Ние сме подготвени да вземем мандата и да управляваме, съобщи Атанасов. И изясни по какъв начин ще стане това: „ Трите партии на митинга - „ ИТН ”, Демократична България и „ Изправи се! Мутри вън ” вършим държавно управление, внасяме го в Народното събрание и да гласоподава който желае – само че никакви договаряния с партиите на статуквото. ”.

Атанасов не изключи опцията част от служебните министри да останат и в бъдещо постоянно държавно управление като похвали активността на здравния министър Стойчо Кацаров, на икономическия – Кирил Петков и на финансовия – Асен Василев. Атанасов обаче сподели, че на една част от министрите даже не знае имената.

Попитан особено за вицепремиера и МВР-шеф Бойко Рашков той съобщи: „ Подкрепям Бойко Рашков, само че имам забележки към някои от неговите обществени дейности. Бавно работи – доста по-сериозни кадрови промени трябваше да бъдат направени. Имаме информация, че е почнало пазаруването на гласове под чадъра на полицейски началници. ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР