Следващото десетилетие се очаква мултинационални и свръхбогати компании да закупят

...
Следващото десетилетие се очаква мултинационални и свръхбогати компании да закупят
Коментари Харесай

Частните самолети са сред най-големите замърсители

Следващото десетилетие се чака мултинационални и свръхбогати компании да закупят съвсем 8000 нови частни самолета, като всеки от тях ще изгаря 40 пъти повече въглерод на пасажер, в сравнение с постоянните полети, сочи отчет на авиационната компания Honeywell Aerospace, представен от "Гардиън ".

Тъй като предприятията и богаташите търсят нови модели, пуснати от трите най-големи международни производители на самолети, се планува към 690 нови самолета да полетят през 2019 година, което е с 9% нарастване от 2018 година насам. Въпреки големия въглероден отпечатък прогнозите за идващото десетилетие са новите частни самолети да доближат общо 7600 броя. Това ще коства на купувачите общо 248 милиарда $.

Една пета от самолетите ще бъдат поръчани от звезди и други членове на най-богатия 1% от популацията, които употребяват самолетите, с цел да летят сред домовете си в най-желаните места в света. Летателните машини също се купуват от огромни компании за транспорт на мениджърите в целия свят.

В момента повече от 4600 частни самолета са в придвижване. "Хората обичат да имат най-новите и най-хубавите самолети. Те имат в действителност огромни салони, с четири до пет зони, тъй че можете да имате спалня, място за отмора на екипажа, място за работа, зона за хранене и място за развлечение, " споделя Гаетан Хандфийлд, старши управител на маркетинговия разбор в Honeywell Aerospace и създател на отчета.

Например канадската компания за произвеждане на самолети "Бомбардие " показа неотдавна най-големия и най-дълъг бизнес аероплан в света. „ Луксозният му интериор побира четири жилищни пространства, кухня в цялостен размер и специфичен апартамент за екипажа “, се споделя в уеб страницата на компанията.

Брайън Фоли, авиационен анализатор, поддържа изказванието на Хандфийлд и споделя, че търсенето на нови самолети е "като iPhone манията, само че за самолети ". Според него доставките за самолети ще се усилват през 2020/21 година, само че по-късно ще стартират да понижават през 2022 година

Фоли прибавя, че търсенето на самолети продължава да е мощно в целия свят, само че има забележителен спад в Швеция - 5%, заради акцията за климатичната рецесия, стартирана от Грета Тунберг.

Други проучвания на шведски университет са открили, че известни персони, които приканват за справяне с климатичната рецесия, са измежду групата притежатели на частни самолети, които постоянно пътуват с тях. Бил Гейтс да вземем за пример е направил 59 полета през 2017 година, изминавайки повече от 200 000 благи, съгласно изследването на учените от университета в Лунд. В отчета им се пресмята, че пътуването с частен аероплан на Гейтс, което той дефинира като "виновно наслаждение ", отделя към 1600 тона въглероден диоксид.

Подобно на отчета на Honeywell, изследването допуска, че пътуването с частен аероплан отделя до 40 пъти повече въглероден диоксид на пасажер спрямо плануваните търговски полети.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР